Mundial

Finalista en els penals

World Skate Games. Espanya resol un partit entremaliat de gran nivell i avui es jugarà el títol mundial contra l’Argentina (18 h)

Portugal 5 (1) Espanya 5 (2)

PORTUGAL:Girão, Costa, Miranda, João i Hélder Nunes -equip inicial-; Alves, Viera, Cardoso i PintoESPANYA:Carles Grau, Carballeira, Pau Bargalló, Mar Grau i Nil Roca -equip inicial-; Alabart, Martí Casas i AragonèsGOLS:1-0 (15’) Alves. 2-0 (16’) Cardoso. 2-1 (16’) Grau. 2-2 (17’) Grau. 2-3 (18’) Alabart. 3-3 (22’) Hélder Nunes. 3-4 (23’) Bargalló. 4-4 (40’) Hélder Nunes. 4-5 (47’) Bargalló. 5-5 (48’) Ze Miranda. Penals: gols de João, per part de Portugal i de Martí Casas i Bargalló per Espanya.ÀRBITRES:M. Rondina i J. Silecchia.FALTES:8 de Portugal i13 d’Espanya.

La selecció espanyola va derrotar ahir a Novara Portugal en els penals –5-5 al final del partit i 2-1 en la tanda, amb gols de Martí Casas i Pau Bargalló i Carles Grau molt segur sota el pals– en la segona semifinal dels World Skate Games Itàlia i jugara avui diumenge la final (18 h) contra l’Argentina, que va apartar l’amfitriona Itàlia per 5-4 en un altre duel d’alt voltatge i ben agraït de veure. El partit, un duel d’alternances i amb espurnes de gran qualitat, entre Portugal i Espanya va ser la repetició de la final de l’europeu 2023 de Sant Sadurní que es van endur els de Guillem Cabestany, que s’acomiadarà amb una final d’alt nivell. El sempre perillós Gonçalo Alves va avançar l’equip lusità (1-0 en el 15’). A més, Xavi Cardoso, sol, va fer el 2-0 (16’) a la mitja distància. Espanya va reaccionar amb un gol de manual de Marc Grau, que va rematar al segon pal una passada precisa d’Alabart (2-1 en el 16’). El lloretenc, en ple estat de gràcia, va anotar el gol de l’empat amb un cacau exterior en l’acció posterior (2-2 en el 17’). Dos gols del jugador del Barça separats per només per 49 segons que van configurar un nou escenari. I Alabart va acabar de posar cap per avall el partit entrant fins a la cuina i marcant un gol de mestre (2-3 en el 18’). Un parcial de 0-3 en menys de dos minuts. Portugal estava estabornit, però es va refer. Pinto va empatar a 2:57 del descans (3-3). La qualitat, certament, sobrava a la pista. Espanya encara va fer el quart gol abans del descans (3-4). Marc Grau va assistir Bargalló des de darrere de la porteria –el món al revés– i el sadurninenc va afusellar el 3-4 a1:21 de la mitja part. En el segon temps, Hélder Nunes (40’) va engaltar al vol el rebuig del pal a un tret molt fort que ell mateix havia executat i va empatar de nou (4-4). Un altre golàs. Hélder, però no va marcar la directa arran de la desena falta de l’equip de Cabestany. A 2:03 del final, Bargalló es va treure del barret un gran tret exterior i semblava haver resolt la semifinal (4-5), però Ze Miranda va empatar de seguida (5-5). Pròrroga sense gols, un clàssic, i penals, en els quals l’equip de Cabestany va ser millor.