Mundial

Espanya venç l’Argentina i recupera el títol mundial en el comiat de Cabestany (1-2)

La selecció espanyola, amb vuit jugadors catalans i dos gallecs, ha fet una sortida fulgurant amb dos gols i ha sabut arromangar-se i patir en la segona part amb el porter lloretenc del Barça Carles Grau pletòric sota els pals i ha guanyat el títol mundial contra l’Argentina (1-2) amb gols de Carballeira i Pau Bargalló. Espanya recupera el títol que havia guanyat per darrera vegada el 2017 en els World Skate Games de Nanjing i suma el seu divuitè en un mundial. El tècnic Guillem Cabestany posa punt i final amb brillantor a la seva etapa amb la selecció espanyola amb el títol mundial conquerit en el marc dels World Skate Games Itàlia i amb dos europeus guanyats. Itàlia, per la seva banda, s’ha penjat el bronze derrotant per 3-2 Portugal amb gols de Davide Gavioli (2) i Alessandro Faccin. Per part del lusitans, que es queden fora del podi, els gols els ha fet Gonçalo Alves.

Carballeira ha marcat per darrera de la porteria quan només havien passat 29 segons. Els argentins anaven de bòlit per defensar les accions interiors quan Pau Bargalló ha etzibat el 0-2 i no s’havien jugat ni tres minuts. Un cacau lateral per tot l’escaire davant del qual Conti Acevedo, que esperava el tir al primer pal, no ha tingut resposta. Bargalló ha enviat la bola al pal (7’), un altre símptoma de la clarividència del conjunt estatal i de la seva qualitat en un mundial en què ha estat el jugador més determinant. Mena (9’), pal de paller al seu equip, ha estavellat la bola al pal. El primer avís de l’equip argentí que, a poc a poc, recuperava les constants vitals dels dos cops rebuts. Aragonès n’ha tingut un parell més de ben clares que Acevedo ha resolt, però Carles Grau també ha aturat una acció clara de Facu Navarro, fins que Lucas Ordóñez ha fet l’1-2 a 45 segons de la mitja part. Els argentins han igualat les forces en el tram final d’una primera part que els hauria pogut sortir més cara. L’Argentina ha acabat el primer temps amb 7 faltes i Espanya en duia 6.

L’equip del Negro Páez ha fet un pas endavant en el segon temps i Grau ha hagut de salvar els mobles en diverses accions d’Ordóñez i Mena. En atac, li costava força més generar, tot i la connexió. Bargalló-Roca. Cabestany ha hagut de demanar temps mort a 14:03 perquè el tema s’estava complicant. Aragonès sol, ha perdonat davant d’Acevedo (37’) mentre Grau feia mans i mànigues sota els pals. Marc Grau ha tingut el tercer en un tret molt clar que ha picat al travesser en una gran triangulació. Espanya havia comès la novena falta a 4:22 del final i els sud-americans l’han fet a 1:54 del so de la botzina. Els argentins han jugat els últims 45 segons sense porter i cinc jugadors de pista, però Espanya ha aguantat estoicament les escomeses amb esperit defensiu i Carles Grau.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)