Lliga Catalana

Molts al·licients al Vendrell

Hoquei sobre patins. Les semifinals de la 20a Lliga Catalana enfronten avui el Lleida i el Calafell, en el debut de Cabestany, i el San Just i l’Igualada

Molts al·licients conflueixen al pavelló Quim Tomàs del Club d’Esports Vendrell en la final a quatre de la 20a Frit Ravich Lliga Catalana masculina, la posada de llarg de les competicions de clubs al país que avui escenificarà les semifinals –Pons Lleida-Parlem Calafell (18.15 h) i Senergy Sant Just-Igualada Rigat (20.45 h)– i diumenge, la final (12 h). El nou projecte del Parlem Calafell, el campió el 2022, amb el tècnic Guillem Cabestany acabat d’aterrar de Novara amb el títol mundial, o la presència del sempre sorprenent Sant Just, revelació el curs passat en la seva estrena en l’OK Lliga i que va ser finalista en la copa, són elements atractius d’una competició incerta quant als favorits però amb molta qualitat. De fet, la final a quatre aplega tres dels últims quatre equips catalans que han guanyat la Europe Cup: Igualada (2024), Calafell (2022) i Lleida (2019-21).

El vigent campió, el Noia Freixenet, no hi serà. El Sant Just, precisament, el va eliminar. Tampoc no s’hi ha classificat el Barça, equip amb més títols (8), frenat per les baixes de mundialistes. El nou projecte de David Cáceres viurà la seva estrena el cap de setmana posterior a Riazor en la Supercopa, en la qual defensarà el títol conquerit a Reus. El Barça jugarà la semifinal contra el Deportivo Liceo i l’altre duel el disputaran el Noia Freixenet, subcampió de l’OK Lliga, i el Reus Virginias, bicampió de la Lliga Catalana el 2016 i el 2017 i també absent al Vendrell perquè l’Igualada li va clavar un 2-6.

Mai abans la històrica pista vendrellenca, on es van disputar, per exemple, els Jocs Mediterranis el 2019 i la final a quatre de la copa de la CERS el 2013 –per cert, amb triomf vendrellenc amb gol d’or de Xavi Costa contra el Vic en aquell mític equip dirigit per Guillem Cabestany–, havia estat el marc de la fase final de la competició. El destí, capriciós, ha volgut que Cabestany s’estreni amb el seu nou equip, el Calafell, a l’escenari de màxima rivalitat veïnal. De fet, el Vendrell, amb Guille Pérez de tècnic, va guanyar l’edició del 2015 a l’Ateneu de Sant Sadurní en una final contra el Barça resolta en les faltes directes.

Copa Continental

L’Igualada Rigat jugarà, com a campió de la Europe Cup, la copa Continental els dies 26 i 27 d’octubre a Oliveira de Azeméis (Portugal). El seu rival serà l’Oliveirense. L’altra semifinal la jugaran l’Sporting Club, el campió de la lliga europea, i el Follonica.

PONS LLEIDA.
(Altes): Darío Giménez (Barcelos), Chino Miguélez (Sandrigo), Fran Torres (Liceo). (Baixes):
Sergi Folguera (Calafell), Julián Martínez (Coutras) i Xavier Aragonès (Noia).
PARLEM CALAFELL.
(Altes): Guillem Cabestany (Sel. Espanyola), Aleix Marimón (Igualada), Sergi Folguera (Lleida), Joaquín Olmos (Sarzana), Jero García (Sarzana) Josep M. Virgili (Vila-seca). (Baixes):
Ferran López (Voltregà), Arnau Xaus (Liceo), Joan Pascual (Alcoi), Jordi Ferrer (Vendrell) i Oriol Vives (Vic).
SENERGY SANT JUST.
(Altes): Xavi Burguillos (Mataró), Sito Ricart (Liceo) i Álex Joseph (Rivas). (Baixes):
Edu Fenández (Igualada), Pol Macià (Espanyol), Arnau Saladrigues, Cristian Rodríguez ( es retira) i Enric Casanovas (Alcobendas).
IGUALADA RIGAT.
(Altes): Edu Fernández. (Sant Just), Joan Ruano (Barça B), Miguel Cañadillas (Rivas) i Joel Roma (S. Celoni). (Baixes): Nil Cervera (Liceo), Aleix Marimón (Calafell), Oriol Llenas (Alpicat) i Gerard Riba (Bassano)
.

Retorn d’Edu Fernández a Igualada

El retorn a l’Igualada Rigat del davanter de 42 anys Edu Fernández, que ha jugat al Sant Just les dues últimes temporades i que s’hi enfrontarà, és un altre dels punts d’interès. Fernández va jugar onze temporades al club de l’Anoia (2002-2013). Un altre dels focus d’interès serà veure el retorn al Lleida de l’argentí Darío Giménez, jugador de molta qualitat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)