OK Lliga Plata

L’hoquei gironí, de plata

Hoquei sobre patins. Amb el descens del Girona i el Lloret que es va quedar a les portes de l’elit, cinc equips competiran a l’OK Lliga Plata aquest curs, amb l’Olot, el Palafrugell i el SHUM

Cinc equips de les comarques gironines, quatre enquadrats en el grup sud i un altre en el nord, inicien aquest cap de setmana l’OK Lliga Plata en una temporada en què l’hoquei gironí no tindrà cap representant a l’elit. L’Hipoteca Girona, que va baixar de la màxima categoria el curs passat després d’haver-se afermat durant vuit temporades consecutives en la màxima categoria; el Lloret Vila Esportiva, que va estar a un pas de tornar-hi –va caure en l’eliminatòria final contra el Vic–; l’Olot i el Palafrugell, que en els últims anys també han tastat en diverses ocasions l’OK Lliga, estan enquadrats en el grup sud, fet que els facilita les despeses en desplaçaments. El plat fort de la primera jornada serà el Palafrugell-Lloret. L’equip local, per cert, enguany celebra els 70 anys d’existència.

En el grup nord, sol, hi ha el SHUM Maçanet, un històric que tornarà a tenir a les seves files el reconegut golejador internacional Jordi Adroher –veterà de 39 anys que el curs passat va ser el màxim golejador de l’equip– i que mirarà de millorar la classificació del curs passat, en què va acabar novè del grup sud. La distribució de grups es fa per sorteig amb la condició que els equips que no són catalans estan distribuïts prèviament per situació geogràfica. Els desplaçaments llargs del grup sud són Alcobendas (Madrid), Rivas (Madrid) i Granada, on juga l’Alhambra, mentre que en el grup nord els viatges més llargs són a les pistes de l’Oviedo (Astúries), el Compañía de María (Galícia) i el Dominicos (Galícia).

El Girona, subcampió

L’Hipoteca Girona, subcampió fa un parell de setmanes de la Lliga Catalana de la categoria davant del Vendrell, un altre dels equips que aspiren a tornar a dalt, manté part del bloc del curs anterior, i s’ha reforçat amb un jugador determinant de cara a gol com és Sergi Canet (Alcoi), que va ser un dels màxims golejadors de l’OK Lliga amb el Palafrugell i que abans de passar per l’Alcoi va jugar en la lliga italiana amb el Vercelli. El Girona manté el bloc amb Àlex Grau, Jaume Llaverola, Moi Aguirre, Borja Ramon i Django Bogers.

El Lloret, que té la baixa del porter Andreu Muñoz, que jugarà en la lliga portuguesa amb l’Alenquer Benfica, es marca l’objectiu d’assegurar primer la permanència i de lluitar després per objectius més ambiciosos, sense deixar de tocar mai de peus a terra. Manté el bloc, amb dues incorporacions i dues baixes.

Els dos pols oposats són l’Olot, que manté exactament el mateix bloc amb el tècnic Miki Ràfols al capdavant i l’objectiu d’acabar entre els sis millors i segellar la permanència, i el SHUM Maçanet, que ha fet molts canvis i aspira a millorar. En primer lloc, l’staff tècnic, que estarà format per l’entrenador Jordi Garcia, amb Romà Bancells de segon entrenador. També ha incorporat quatre jugadors.

El sistema de competició no ha variat i el primer de cada grup al final de la fase regular pujarà directament. Els dos segons es juguen la tercera plaça. Els dos últims classificats de cada grup, format per dotze equips cada un, baixaran a Nacional Catalana si són catalans o a l’OK Lliga Bronze si no ho són.

JAUME LLAVEROLA ÉS ETERN: 49 ANYS

Jaume Llaverola (Igualada, 1975) és etern o gairebé. Una llegenda de l’hoquei sobre patins que ho ha guanyat tot. Va aterrar al Girona en el curs 2014/15 quan l’equip estava a Nacional Catalana i no se n’ha mogut. Complirà la seva enèsima temporada a l’elit amb 49 anys i la motivació intacta. Només faltaria, és el jugador més veterà de la categoria i ja fa temps que va dir que li faria il·lusió retirar-se als 50 anys perquè “és un número rodó”
HIPOTECA GIRONA
Altes: Sergi Canet (Alcoi), Marc Gómez (sense equip) i Tomás Ramírez (SHUM)
Baixes: Biel Nadal (Barça Atlètic), Aleix Domènech (SHUM), Marc Vázquez (Alpicat), Marc Puigvert (Mataró) i Pau Fernández
Classificació 2023/24
12è OK Lliga
LLORET
Altes: Dídac Alonso (Voltregà) i Adrià Farré (SHUM)
Baixes: Andreu Muñoz (Alenquer Benfica) i Sergi Rojo (Espanyol)
Classificació 2023/24
2n OK Lliga Plata grup sud
PALAFRUGELL
Altes: Mauro Rabiti (Grândola), Manel Maestre (júnior), Pol Sala (GEiEG) i Jordi Mateos (GEiEG)
Baixes: Marc Figa (St. Jordi Desvalls), Felipe Castro (Sandrigo), Xavier Arcas (Vendrell) i Álvaro Osorio (Alcoi)
Classificació 2023/24
5è OK Lliga Plata grup sud
B-SENSIBLE OLOT
Altes: cap
Baixes: cap
Classificació 2023/24
5è OK Lliga Plata grup nord
SHUM MAÇANET
Altes: Roger Presas (Caldes), Jordi Pons (Caldes), Aleix Domènech (Girona) i Gerard Oviedo (Alcobendas)
Baixes: Rubén Fernández (es retira), Tomás Ramírez (Girona), Adrià Farré (Lloret), Miki Grau (Malgrat), Miquel Farré (Malgrat) i Jordi Rodríguez (E)
Classificació 2023/24
9è OK Lliga Plata grup sud
Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)