Arrenca la millor lliga del món
Hoquei sobre patins. El Palau defensant el títol, el Vila-sana com a campió de la supercopa i el Fraga d’Europa i el Telecable, ferit del curs passat, favorits en l’OK Lliga que s’inicia dissabte
Es podria considerar que el Generali Palau és el màxim favorit perquè és el vigent campió i perquè ha estat el campió en tres de les últimes quatre edicions, però també és de bon pronosticar que l’OK Lliga femenina serà una de les més disputades dels últims anys o fins i tot de la història. La igualtat ja va presidir les competicions del curs passat –tant el títol de la supercopa com la copa i la lliga europea es van decidir en la tanda de penals– i l’inici de l’exercici ha reforçat encara més la teoria. El Vila-sana Coop. d’Ivars va trencar el glaç diumenge passat en la supercopa superant el Palau –en els penals– i aixecant el primer títol de tota la seva història, després de ser fundat el 2003 a partir d’una activitat extraescolar, i el reforç anímic el referma. Tampoc no s’ha d’oblidar que fa dues temporades el Telecable, que manté tot el bloc –amb diverses campiones d’Europa i del món com Sara Lolo, Marta Piquero i Sara Roces–, va ser campió de tot, i que el Fraga, el quart en discòrdia que entra en totes les apostes –subcampió el curs passat–, és el vigent campió de la lliga europea, les semifinals de la qual van aplegar els quatre favorits de l’OK Lliga. Aquesta notorietat consolida la competició com la millor del món. Un altre factor és que la gran majoria de les millors jugadores argentines, la gran potència que es disputa amb la selecció espanyola –recent campiona a Novara– la supremacia mundial de l’hoquei sobre patins femení, competeixen a l’OK Lliga. Ben al contrari del que succeeix els últims anys amb l’èxode de la lliga masculina i la fuga de talent a Portugal i Itàlia. L’excepció seria la jugadora internacional absoluta del Palau Aimée Blackman. La campiona d’Europa i del món inicia una nova aventura al Benfica a la lliga portuguesa, com ho havien fet abans jugadores de la qualitat de Marta Piquero o Aina Arxé. L’altre canvi substancial al Palau és la retirada del seu tècnic, Ivan Sanz, després d’una etapa d’èxits. Ha estat substituït per l’argentí Andrés Colaianni, que era tècnic del júnior masculí de l’Igualada i del tercer equip sènior.
Atenció amb el Cerdanyola
Per afegir més llenya al foc, el nou Cerdanyola de Juanjo Ferrer, aprofitant que el Palau no havia pogut completar la pretemporada perquè tenia moltes jugadores en el mundial, va guanyar la Lliga Catalana contra pronòstic i va avisar els de dalt que no es poden confiar gens ni mica. Sigui com vulgui, vuit equips catalans dels catorze –els altres del país són el Martinelia Manlleu, campió de la lliga 2019/20 i cinc cops subcampió, el Voltregà, el Mataró, el Sant Cugat i el Bigues i Riells, que torna a l’elit a la qual també s’hi han afegit el Raxoi gallec i l’Alcalá–, formen la majoria catalana.
El mercat de fitxatges
GENERALI PALAU.
ESNECA FRAGA.
VILA-SANA COOP. D’IVARS.
TELECABLE HC.
MARTINELIA MANLLEU.
CORUNYA.
VOLTREGÀ MOVENTO STERN.
CERDANYOLA CH.
LIDERGRIP MATARÓ.
OXIGEN SANT CUGAT.
BEMBIBRE HC.
BIGUES I RIELLS.
HC RAXOI.
IMAN SERROUKH ALCALÁ.