Internacional

Figa obté la nacionalitat xilena i jugarà el mundial de França

Hoquei sobre patins. El davanter gironí de l'Enrile PAS Alcoi ha pogut fer els tràmits amb èxit perquè la seva mare és xilena. Va ser campió del món sub-20 justament a Santiago de Xile el 2007

El jugador gironí de 26 anys Marc Figa jugarà el mundial de França del 20 al 27 d'aquest mes de juny defensant la samarreta de la selecció de Xile després de finalitzar amb èxit els tràmits de nacionalització. El davanter de l'Alcoi és fill de pare català i mare xilena –el seu segon cognom és Rengifo– i serà un gran reforç per a una selecció que en el darrer mundial d'Angola, jugat el 2013, es va classificar en la quarta posició, una fita. Figa va jugar el 2007 el mundial sub-20 amb Espanya i el va guanyar precisament a Santiago de Xile, fet que li va donar l'oportunitat de conèixer i vincular-se una mica més al país d'origen de la seva mare. El fet de no haver estat convocat més amb la selecció espanyola va fer que els directius xilens encapçalats per Rodrigo Quintanilla li proposessin de nou el repte, i Figa ha acceptat, conscient també que aquesta era l'única oportunitat de jugar el mundial. El primer flirteig es va produir el 2007 quan Xile va preparar el torneig de Montreux a Catalunya. Llavors, però, Figa va optar per jugar amb Espanya el mundial sub-20.

El davanter gironí, que estudia a la UNED i que havia jugat abans al GEiEG –club en què es va formar– i el Mataró, ha estat una peça clau aquest curs (17 gols en la lliga) en la gran campanya de l'Enrile PAS Alcoi, que no tan sols s'ha salvat sense patiments, sinó que també ha aconseguit el bitllet per jugar la CERS i que va jugar la copa. Per això, s'ha guanyat la renovació.

La notícia de la seva incorporació ha estat recollida pels mitjans d'aquell país amb titulars com: “Un excampió del món, reforç de la selecció.” La federació de Xile i Catalunya ja havien mantingut vincles anteriors. Tant en l'àmbit institucional amb acord amb la federació catalana com en el de clubs, quan el porter Felipe Quintanilla, fill de Rodrigo Quintanilla, va jugar al Reus.

EL PROTAGONISTA

Tinc dues grans motivacions: un homenatge als orígens de la meva mare i la possibilitat de jugar un mundial de l'esport que estimo
Sabem que serà molt difícil, però el nostre objectiu és repetir el quart lloc que van obtenir els companys a Angola 2013
Marc Figa

Xile s'entrena al CAR de Sant Cugat

Xile fa la preparació al CAR de Sant Cugat, com Espanya, des de dilluns passat i marxarà cap a La Roche-sur-Yon el dia 17. Abans, però, jugarà de l'11 al 13 el torneig Capital del Cava a Sant Sadurní i amistosos en territori català –ahir, a Tordera–. El conjunt de Mauricio Llera jugarà en el grup B juntament amb Itàlia, Colòmbia i Sud-àfrica i si surten els comptes seria ben factible un encreuament de quarts de final amb Espanya, si obté el primer lloc del grup A, i sempre que els xilens acabessin segons de grup rere Itàlia, l'actual i ressorgida campiona europea. A la selecció xilena també hi ha el jugador del Blanes Nicolás Carmona (29 gols), que ha constatat la seva eficiència de cara a porteria i ha estat un dels màxims golejadors de la primera estatal aquest curs. Les millors posicions de Xile en un mundial són quatre quarts llocs els anys 1980, 1982, 1989 i 2013.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)