Favoritisme reforçat
El Barça reitera la condició de màxim aspirant al títol amb un bloc consolidat i el fitxatge estel·lar d'Ordóñez; el Liceo, descapitalitzat al darrere sense Edu Lamas, és l'alternativa amb el permís del Vendrell i el Vic
La inabastable i inacabable rotació del Barça Lassa, el campió els dos últims cursos, fa albergar poques esperances de cop d'estat a la resta, inclòs el Liceo, l'abnegat i meritori subcampió les dues últimes temporades a pesar d'una descapitalització constant. La derrota en la final de la lliga catalana contra el consolidat i matagegants Moritz Vendrell no hauria de ser res més que un accident. Tres baixes de luxe regenerades amb tres fixatges també de gran vàlua en què sobresurt el retorn a l'OK Lliga del seu MVP fa dues temporades –el campió del món amb l'Argentina Lucas Ordóñez– i una base titular consolidada en els dos últims exercicis atorguen de nou al Barça la condició de favorit indiscutible.
La marxa d'Edu Lamas al Barça rebaixa el poder defensiu del Liceo. I l'arribada del jove i descarat David Torres potencia el seu valor atacant acompanyant jugadors amb un gran poder ofensiu com Josep Lamas i Toni Pérez. De pólvora no els en falta, està clar. Amb Jordi Bargalló de cap de files, el Liceo mirarà de plantejar dificultats als blaugrana amb el porter Xavi Malian plenament recuperat, mentre resa perquè les lesions el respectin. El club també ha apostat per un altre valor argentí, Germán Nacevich, que, irònicament parlant, espera adaptar-se prou bé per arribar a jugar al Barça en un futur no gaire llunyà atès el trànsit d'argentins habitual entre els dos clubs.
El tercer en discòrdia és el Moritz Vendrell, que irromp amb el títol de la lliga catalana al sarró. Estrena tècnic, Guillem Pérez, però manté la lluita i l'orgull. Amb Miras i Mitjans i la seva facilitat per fer gols a bola aturada tot és possible. Al mateix vagó hi hauria de ser el Vic de Ferran Pujalte, que va acabar quart i que manté bona part del bloc amb els únics canvis de la retirada de Titi Roca i la marxa de Torres. Martí Casas, golejador revelació amb el Mataró, mirarà de contribuir a la causa del campió de copa. El Vic arriba engrescat després d'endur-se el trofeu Daniel Martinazzo de San Juan (Argentina).
El Reus espera rendibilitzar el poder ofensiu del retornat Raül Marín en el debut d'Enrico Mariotti a la banqueta per mirar de contrarestar les marxes de Xavi Costa i de Jepi Selva, dos pesos pesants. Accedir a la lliga europea i assaltar la CERS –subcampió el curs passat– tornaran a ser els objectius d'un equip irregular en la pretemporada capaç de sotmetre el Benfica però que va quedar fora de les semifinals de la lliga catalana. La falta de profunditat de banqueta pot ser un llast per a un bon bloc titular.
El Voltregà, amb Àlex Rodríguez de gran figura i que va fer una bona lliga catalana –semifinalista–; el miraculós Cerceda; el nou Igualada de Ferran López i l'Alcoi miraran de viure amb la comoditat del darrer curs pensant d'entrada en la copa. El Vilafranca espera repetir l'èxit de jugar la CERS en el retorn del davanter Edu Fernández després de l'experiència a França. El Lleida i el Calafell tampoc no volen passar angúnies i lluitaran igualment per la copa. El nou Noia de Pere Varias aspira a fer un salt i no patir les angúnies del curs passat tornant a la part alta. Els altres equips ascendits, el Lloret, amb un equip molt jove; el SHUM, ben reforçat amb el portuguès cedit pel Benica Diogo Neves i amb el davanter vendrellenc Lluís Ferrer, i el Caldes, esperen revertir la dinàmica negativa dels novells.
Retirades i ‘avis'
Es farà difícil veure jugar el Vic i no buscar a la rereguarda Titi Roca, retirat i immers en el món de la política. Roca plega després d'una de les millors temporades de la història del Vic. També s'escaparà el cognom Torelló a l'hora de situar la porteria del Voltregà. Rodri, un dels catalans que va jugar el mundial B de Macau, també ha penjat els patins i dirigirà el SHUM. També al club selvatà ha posat fi a la seva dilatada trajectòria Xavi Lladó. Un altre cas és de l'exjugador del Noia Francesc Bargalló, que amb 39 anys i després de 22 temporades no jugarà en la màxima categoria i militarà en el Vilanova. Deixa com a avi de la competició Xavi Caldú (Noia), amb 38 anys fets al març. Martín Payero (Cerceda) també en té 38 però els va fer el 9 de setembre. Petxi Armengol en farà 38 el dia 10 del mes vinent.
LA DADA
Sense Alejandro Domínguez
Guillem Pérez (Vendrell), Enrico Mariotti (Reus), Jordi Rodríguez (SHUM) i Eduard Candami (Caldes) s'estrenaran com a tècnics en l'OK Lliga l'any del retorn d'un clàssic: Manel Barceló (Lloret). El gran absent serà l'argentí Alejandro Domínguez, que va fer campió al Reus Deportiu en l'exercici 2010/2011 i que ara és el tècnic de la selecció espanyola femenina i el segon de Quim Paüls a l'equip estatal masculí.
El retorn de Marín i les sorpreses
El retorn de Raül Marín
al Reus després de dos anys al Barça ha estat un dels gran moviments del mercat d'estiu, tot i que els fitxatges d'Edu Lamas i Xavi Costa pel Barça han estat les sorpreses. El primer perquè ve del Liceo, etern rival, i el seu pare n'és el president, i l'altre perquè malgrat la seva gran i innegable qualitat dins del quadre, no s'ajusta per edat a l'estereotip de fitxatge blaugrana.
Torra: continua la fuga de talents
Un dels grans de l'OK Lliga, el torderenc Marc Torra, simbolitza la fuga de talents catalans cap a Portugal i Itàlia. Torra coincideix en el Benfica amb Jordi Adroher i amb Guillem Trabal, que fa temps que van emigrar. A Portugal també hi són Edo (Porto), Casanovas i Puigbí (Oliveirense). Gil i Torner continuen al Forte, el campió, i Jepi Selva se n'ha anat al Viareggio.
Notícies
Dilluns,25 novembre 2024