Internacional

Objectius diferents a Europa, mateixa il·lusió

Hoquei sobre patins. El CP Voltregà, el CP Manlleu i el Generali Palau Plegamans s'estrenen dissabte en la màxima competició europea femenina

Els tres equips catalans que aquesta temporada disputaran la copa d'Europa femenina tenen objectius diferents però la mateixa il·lusió per afrontar la màxima competició europea de clubs femenins. El CP Voltregà, el CP Manlleu i el Generali Palau Plegamans, juntament amb el conjunt asturià de l'Hostelcur Gijón, són els representants de l'OK Lliga femenina.

La novetat d'aquesta temporada és el debut del Palau de Plegamans a Europa després del seu títol de lliga de la temporada passada. Tot i que intentaran arribar al més lluny possible, per a elles jugar una competició europea ja és un premi. El Manlleu afronta la seva segona participació, en la primera va arribar a la semifinal, i tenen ganes de repetir com a mínim aquesta fita. El Voltregà és un dels clàssics de la competició, té tres títols i vol arribar a la final a quatre.

Els setze equips participants inicien aquest cap de setmana la primera eliminatòria, i dels quatre representants de l'OK Lliga femenina, només el Palau de Plegamans jugarà a casa. El seu debut serà davant els seus aficionats contra el Montreux suís. Els altres dos conjunts catalans començaran fora de casa. El Manlleu ho farà a la pista del Coimbra portuguès, mentre que el Voltregà es desplaçarà a Alemanya per enfrontar-se amb el Darmstadt. El Gijón també comença a fora i també ho farà a Alemanya contra l'Iserlhon. El partit de tornada d'aquesta primera eliminatòria es jugarà el 13 de desembre i els guanyadors passaran als quarts de final, que es disputaran el 16 de gener i el 6 de febrer del 2016. La final a quatre es disputarà el 19 i el 20 de març del 2016.

La defensa del títol

La temporada passada, el conjunt portuguès del Benfica va trencar l'hegemonia dels equips de l'OK Lliga femenina espanyola, que havien guanyat el títol en totes les edicions de la copa d'Europa femenina des que es va crear la temporada 2006/07. El Biesca Gijón –quatre títols–, i el Voltregà –tres títols–, es van anar alternant en el palmarès, fins a l'aparició de l'Alcorcón fa dues campanyes. L'actual campió d'Europa començarà la defensa del seu títol a la pista del Matera italià.

LA TRAJECTÒRIA

Debut del Palau, segona edició del Manlleu i tres títols de campió del Voltregà
Els emparellaments
Coutras (FRA) - Vordermwald (SUI)
Iserlhon (ALE) - Gijon (ESP)
Darmstadt (ALE) - Voltregà (CAT)
Calenberg (ALE) - Noisy Le Gr. (FRA)
Palau Plegam. (CAT) - Montreux (SUI)
Matera (ITA) - Benfica (POR)
Coimbra (POR) - Manlleu (CAT)
Merignac (FRA) - Villach (AUT)
La competició
Primera eliminatòria
26 novembre i 13 desembre del 2015
Quarts de final
16 gener i 6 febrer del 2016
Final a quatre
19 i 20 març del 2016
El palmarès
2006/07
Biesca Gijón (Espanya)
2007/08
Voltregà (Catalunya)
2008/09
Biesca Gijón (Espanya)
2009/10
Biesca Gijón (Espanya)
2010/11
Voltregà (Catalunya)
2011/12
Biesca Gijón (Espanya)
2012/13
Voltregà (Catalunya)
2013/14
Alcorcón (Espanya)
2014/15
Benfica (Portugal)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)