esports
Hoquei sobre patins
Hegemonia prolongada
El Barça guanya el títol per tercera temporada seguida, el Vic acaba segon, un lloc que no ocupava des de fa quinze campanyes, i el Reus torna a la lliga europea
El Caldes entra a Europa en el retorn a l'elit
Era el favorit abans de l'inici de la competició, va demostrar la seva superioritat al llarg de les jornades i a tres del final va aconseguir el títol de l'OK lliga, el tercer de manera consecutiva i el 27è de la màxima categoria. El Barça Lassa va tornar a imposar el seu domini en la competició de la regularitat. Les dades indiquen que els blaugrana només han perdut dos partits –van ser seguits–, i s'han mantingut invictes 25 jornades consecutives, en què van sumar 13 victòries seguides. Al seu darrere es van establir dues lluites de dos equipsL el Vic i el Liceo lluitaven pel subcampionat i un xic més allunyats el Reus Deportiu i el Moritz Vendrell per la quarta plaça, que classificava per a la lliga europea de la campanya que ve. El conjunt osonenc, que va ser líder durant bona part de la primera volta, va tenir l'honor de ser el subcampió, una fita que no aconseguia des de la temporada 2000/01. L'última plaça per a la màxima competició europea de clubs va ser finalment per als reusencs, que en la darrera jornada van derrotar els penedesencs, el seu rival directe, i el van superar en la taula.
Els equips de la meitat de la taula van tenir la lluita per entrar en la copa en la primera volta, i en la segona van buscar les cinc places –de la cinquena a la novena– per jugar la copa de la CERS la temporada que ve. El Vendrell, que va quedar fora de la lliga europea, va fer seva la primera en acabar cinquè, mentre que la resta es van decidir en la penúltima jornada a causa de la igualtat que hi havia, sis punts de marge entre el sisè i el desè, el primer que no hi accedia. El Cafès Novell Vilafranca, que en aquesta edició va ser el subcampió de la CERS, la podrà tornar a disputar, mentre que els altres tres equips no hi havien entrat el curs passat. Va destacar el Recam Làser Caldes, un equip que enguany havia tornat a la màxima categoria després de 36 anys d'absència, i no només es va mantenir sense problemes, sinó que va entrar en la copa i després es va classificar per primer cop en la seva història per a una competició europea. Va ser l'autèntic equip revelació. L'Igualada Calaf Grup i el Noia Freixenet, que el curs passat van quedar fora de la CERS, en aquesta ocasió hi van tornar. El Voltregà, que es va desinflar en el tram final, i el Cerceda van ser els que van quedar fora d'Europa.
Descens dels selvatans
Els dos equips de la comarca de la Selva, el SHUM Balder Técnica i el Lloret Vila Esportiva, van perdre la categoria, i els va acompanyar el Vallès Calafell. Els dos conjunts selvatans havien pujat la temporada passada i no van poder consolidar-se i mantenir-se. En la lluita per no baixar van estar implicats en el tram final de la lliga cinc equips. El Calafell va ser el que pitjor ho va portar i a tres jornades del final es va acomiadar de l'OK Lliga, en què ha militat en les darreres cinc campanyes. El segon a baixar va ser el SHUM en la penúltima jornada, i van quedar tres equips per evitar la darrera plaça de descens en l'últim partit. El Lloret, que no havia estat mai en posicions de descens, va baixar a causa de la diferència de gols general, ja que va quedar empatat a punts amb l'ICG Software Lleida, que es va salvar. L'Enrile Pas Alcoi, que sempre havia estat en llocs de descens, va guanyar els darrers quatre partits i en l'última jornada va aconseguir la salvació.
TRES DESCENSOS
El Calafell baixa després de cinc campanyes i el SHUM i el Lloret en la del retornLES XIFRES
LA CERS
Retirada de Xavier Caldú
Aquesta ha estat la darrera temporada en actiu de Xavier Caldú, un dels jugadors que més temporades fa que milita en la màxima categoria, ja que ha decidit retirar-se. Per fer-ho va tornar en aquesta campanya a l'equip del seu poble i al club on es va formar, el Noia, on ha disputat els darrers partits. Caldú va debutar en la màxima categoria al Vilafranca la temporada 1996/97, on ha jugat en dues etapes i un curs en la primera estatal (2012/13). També ha estat en dues etapes al Noia, però va ser al Reus Deportiu on va jugar més temps, un total d'onze temporades de manera consecutiva, i on va guanyar tots els títols que es poden aconseguir a nivell de clubs.
Raúl Marín és el màxim golejador després d'una dura lluita
La lluita per ser el màxim golejador de l'OK Lliga d'aquesta temporada ha estat molt intensa i no s'ha decidit fins a la darrera jornada. Raúl Marín va aconseguir el pitxitxi amb 50 gols, superant per només un Jordi Bargalló, que va acabar amb 49. Va ser en la darrera jornada en què el roig-i-negre va superar el seu rival, ja que amb els seus quatre gols contra el Vendrell en un partit que decidia la quarta plaça de la lliga europea va superar el sadurninenc del conjunt gallec del Liceo, que amb les seves dues dianes de l'últim partit no va poder defensar el primer lloc de la llista. El davanter del Reus Deportiu ja va estar en les primeres places de la classificació de golejadors des de l'inici de la campanya, mentre que Jordi Bargalló es va afegir a la festa en el segon tram de la competició. Darrere seu en la llista van quedar els dos davanters argentins del Barça, Pablo Álvarez i Lucas Ordóñez, amb 39 i 37 gols respectivament. Andreu Tomàs, del modest Lleida, també va destacar molt com a golejador i va arribar també a les 37 dianes.
Notícies
Dilluns,25 novembre 2024