Internacional

Impotència reversible

Hoquei sobre patins. Espanya jugarà uns quarts de l'europeu accessibles contra Alemanya tot i haver encaixat una derrota dolorosa contra Portugal (6-1), l'amfitriona i gran favorita

La rever­si­bi­li­tat i la volun­tat d'aixe­car-se després de la pata­cada són les úniques lec­tu­res posi­ti­ves que pot fer Espa­nya de la repas­sada a què la va sot­me­tre Por­tu­gal, l'amfi­tri­ona, dimarts a la nit en el segon par­tit de la fase de grups de l'euro­peu d'Oli­veira de Azeméis (6-1). El sis­tema de com­pe­tició rela­ti­vitza els resul­tats de les tres pri­me­res jor­na­des perquè els vuit equips par­ti­ci­pants es clas­si­fi­quen per als quarts de final. Amb el sis­tema de lli­gueta de les dues últi­mes edi­ci­ons, Espa­nya esta­ria ja molt hipo­te­cada. Por­tu­gal i Espa­nya, for­mada exclu­si­va­ment per juga­dors cata­lans, es podrien tro­bar nova­ment en la final si pro­gres­ses­sin a par­tir d'ara, i la des­feta de dimarts no hi tin­dria cap incidència numèrica. De fet, Espa­nya tindrà un encre­ua­ment con­tra Ale­ma­nya prou còmode i en les semi­fi­nals, si el pla teòric es com­pleix, el seu rival podria ser Itàlia, la vigent cam­pi­ona. Una altra cosa és la moral. Por­tu­gal, la gran favo­rita, va mar­car el ter­reny, i de quina manera. L'equip de Quim Paüls va aguan­tar força bé en una pri­mera part molt digna en què la con­nexió entre els dos ger­mans Bar­galló i el tàndem del Vic for­mat per Ban­cells i Cris­tian Rodríguez va fun­ci­o­nar d'entrada força bé i va gene­rar perill a par­tir de les acci­ons per dar­rere de la por­te­ria i les com­bi­na­ci­ons ràpides. Jordi Bar­galló, de penal, va neu­tra­lit­zar el gol ini­cial, també de penal, mar­cat per Ricardo Bar­rei­ros. Pau Bar­galló va dis­po­sar d'una directa arran d'una blava a Hélder Nunes que el por­ter por­tuguès Angelo Girão –molt ins­pi­rat–va atu­rar. En un con­tra­a­tac, Rei­naldo Ven­tura, que viu una segona joven­tut, va fer el 2-1. El gol de João Rodri­gues, molt des­mar­cat (3-1), en els com­pas­sos ini­ci­als del segon temps va ser defi­ni­tiu. Por­tu­gal, més agres­siu, més ambiciós, es va men­jar física­ment el con­junt de Paüls i, amb un equip de gran qua­li­tat i amb un gran fons d'armari, també va ser supe­rior tècni­ca­ment. Curi­o­sa­ment, el 6-1 és el mateix resul­tat que va endos­sar l'Argen­tina a Espa­nya en la final del mun­dial del 2015, la dar­rera der­rota del con­junt esta­tal.

ESPANYA8
SUÏSSA1

ESPANYA: Grau, Mitjans, Cristian Rodríguez, Pau Bargalló i Jordi Bargalló –inicial–; Burgaya, Bancells, Selva i Baliu. SUÏSSA: Langenegger, Gael Jiménez, Boll, Kissling i Federico Garcia –inicial–; Wyss, Wirth, Raphael Rettenmund, Gian Rettenmund i Vizio (p.s.). GOLS: 1-0 (10') J. Bargalló. 2-0 (12') Bancells. 3-0 (13') J. Bargalló. 4-0 (15') J. Bargalló (p.). 5-0 (16') Selva. 5-1 (17') Garcia (f.d) (descans). 6-1 (22') Baliu. 7-1 (35') P. Bargalló. 8-1 (36') C. Rodríguez. ÀRBITRES: Jacquart (França) i Bell (Anglaterra). Blava a Wirth. FALTES: 15 d'Espanya i 3 de Suïssa. COMENTARI: La selecció espanyola va tancar la fase de grups golejant Suïssa en un partit que va tenir poca història. En la primera meitat Espanya ja guanyava per 5-1 i en la segona el seleccionador espanyol, Quim Paüls, va donar descans als jugadors que havien tingut més minuts.
Grup A
Alemanya-Anglaterra
3-1
Itàlia-França
2-2
1r Itàlia, 7 punts; 2n França, 7 punts; 3r Alemanya, 3 punts; 4t Anglaterra, 0 punts
Grup B
Espanya-Suïssa
8-1
1r Portugal, 9 punts; 2n Espanya, 6 punts: 3r Suïssa, 3 punts; 4t Àustria, 0 punts
Avui. Quarts
(13) Itàlia - Àustria
17 h (14) França - Suïssa
19 h (15) Alemanya - Espanya
21 h (16) Anglaterra - Portugal
23 h
Divendres. Semifinals
(19) Vencedor 13 - vencedor 15
21 h (20) Vencedor 14 - vencedor 16
23 h
Dissabte. Final
Vencedor 19 - vencedor 20
22 h

Itàlia empata amb França (2-2) però acaba primera

Itàlia, la vigent campiona després del títol que va obtenir a Alcobendas el 2014, va empatar ahir contra França (2-2) i va quedar primera del grup A per la millor diferència de gols global. El resultat en arribar al descans ja era d'empat a dos. Els gols dels transalpins els va fer Alessandro Verona. Per França el primer el va fer Carlo di Benedetto, el nou fitxatge del Liceo. A 1:04 del final, Carlo di Benedetto va disposar d'una directa –10a d'Itàlia– però Ricardo Gnata li va endevinar la intenció. Quan faltaven 18 segons, Itàlia va tenir també una directa en la desena francesa. El jove Giulio Cocco tampoc no va saber transformar-la en gol.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.