Natació

jocs paralímpics de rio 2016

natació

Salguero se suma a la festa de la natació catalana a Rio

Jocs Paralímpics. El nedador sabadellenc va guanyar l'or en els 100 m braça SB8 i el paretà Miguel Luque la plata en els 50 m braça SB3

La natació continua proporcionant les millors notícies de la delegació catalana en els Jocs Paralímpics de Rio. Als èxits en les primeres jornades de Núria Marquès i Sarai Gascón, la nit de dimecres s'hi va afegir el títol del sabadellenc Òscar Salguero en els 100 m braça SB8 i el subcampionat del paretà Miguel Luque en els 50 m braça SB3. Tot i la seva joventut, l'èxit del nedador del CN Sabadell, de 18 anys, avalat pel subcampionat mundial de la modalitat, no és cap sorpresa. Salguero ja va passar destacat pels primers 50 metres (33.38) i va aturar el cronòmetre en 1:11.11, amb més d'un segon i mig de diferència respecte del seu principal rival, l'italià Federico Morlacchi (1:12.68). Si Salguero debutava com a nedador paralímpic, Miguel Luque, que la setmana vinent farà 40 anys, és tot un veterà i a Rio va aconseguir la sisena medalla, la cinquena en els 50 m braça, distància en què no ha baixat del podi des dels Jocs de Sydney del 2000. El de Parets del Vallès va escalar fins al segon lloc (49.47) després d'una gran remuntada final i només va cedir davant del xinès Zhipeng Jin, que va establir una nova plusmarca mundial (47.54).

Òscar Salguero, que s'entrena a les ordres d'Eugeni López al CN Sabadell, va valorar la seva estrena paralímpica: “No m'ho havia imaginat mai, ha estat espectacular. Quan he sortit a la piscina estava molt nerviós, més que mai, però a l'aigua se m'ha passat. De totes maneres, els nervis m'han jugat una mala passada i no he fet la meva millor marca.” El sabadellenc va trencar una llança per les noves generacions: “És bo que els joves comencem a guanyar medalles.” I va sentenciar: “Ara toca celebrar-ho perquè he passat mals moments mentalment i he hagut de fer molta feina psicològica. Ha estat una temporada estranya perquè les marques no sortien, però s'havia de ser positiu.”

Sisè lloc en futbol a cinc

La selecció espanyola de futbol a cinc, amb la intervenció dels catalans Francisco Javier Muñoz i Youseff el Haddaqui, va tancar la participació a Rio amb una derrota en la tanda de penals contra Turquia (0-0) en el partit que havia de decidir el cinquè lloc del campionat.

En atletisme, la badalonina Melany Bergés, amb Sergio Sánchez com a guia, es va classificar per a la final dels 400 m llisos T12, amb un registre de 57.52.

En la classe Sonar de vela, el català Paco Llobet, amb els valencians Héctor Álvarez i Manuel Gimeno, van escalar de la tretzena a la novena posició de la classificació provisional.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)