Ciclisme

ciclisme

l'adéu del Purito

Purito té ofertes per seguir una temporada més

Ciclisme. Ho diu Edo, que també admet que el Katuixa l'ha obligat a córrer per contracte les últimes clàssiques, inclosa el Giro de la Llombardia d'avui

Joaquim Rodríguez hauria de córrer avui en la clàssica del Giro de Llombardia –prova que va guanyar el 2012 i el 2013– la seva última gran carrera de la seva trajectòria esportiva. El ciclista català, amb tot, no ho farà de bon gust, ja que oficialment havia decidit posar punt final a la seva carrera després de la cursa dels Jocs Olímpics, com van comentar tant ell com el seu representant, Àngel Edo, en diversos mitjans. El seu equip, el Katuixa –de capital rus però amb llicència italiana– l'ha obligat a tornar-se a vestir de curt quan ja havia deixat d'entrenar-se. La relació entre les dues parts, doncs, no ha acabat de manera idíl·lica, com ha reconegut Edo, que fa uns dies va llançar l'última bomba al portal Cyclingnews: “Ell té ofertes per continuar el 2017 i ho estem estudiant.” Edo considera que el ciclista s'hagi vist obligat a córrer aquests dies, i això evita qualsevol possibilitat que el de Parets continuï a l'equip la temporada vinent fent qualsevol altra funció.

La possibilitat que Rodríguez ajorni la seva retirada també té relació amb un mercat ara mateix en ebullició. En vista del rumor sorgit a Itàlia que el català podria signar pel nou Bahrain-Merida, que liderarà Vincenzo Nibali, va haver de ser el mateix mànager general, Brent Copeland, qui ho desmentís. El nou equip del World Tour pretén tenir un conjunt que pugui plantar cara a l'Sky i està oferint contractes espectaculars a ciclistes consolidats. El guipuscoà Ion Izagirre, per exemple, ja ha deixat el Movistar per acceptar la proposta de nova formació sorgida als Emirats. També ha temptat Dani Moreno (Movistar) i Mikel Landa (Sky).

Si Purito no reconsidera la retirada, el d'avui seria el seu últim gran monument. La cita de la Llombardia és una de les curses més atractives del calendari amb pujades espectaculars pel camí de la meta de Bèrgam. La pujada final gairebé dins la ciutat va ser la que va permetre els esplèndids triomfs del català el 2012 i el 2013.

Sagan, vencedor del World Tour

Peter Sagan (Tinkoff) no correrà avui l'última prova puntuable per al World Tour. No ho necessita. L'eslovac ja és matemàticament campió del rànquing UCI després que s'hagi confirmat la no participació a Itàlia dels dos únics rivals que el podien desbancar, Nairo Quintana i Chris Froome. Sagan es va situar líder del World Tour la setmana passada gràcies al tercer lloc en al general de l'Eneco Tour.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)