Hoquei sobre herba
torneig
Hoquei en essència
Hoquei sobre herba. El Polo ha aconseguit donar una vessant integradora i solidària a un torneig de la Immaculada ja consolidat a Europa com un dels referents entre les competicions de base
“Gràcies a l'organització. La meva mare no es creuria el que és aquest torneig avui”, relatava diumenge en una piulada Kiko Fàbregas, exjugador olímpic i fill de Marga Monegal, la primera impulsora del torneig de la Immaculada, juntament amb Antonio Falguera. Enguany, la cita ha arribat a la trentena edició i el Polo ha volgut afegir un plus solidari i integrador a una de les competicions de referència dins l'hoquei sobre herba de base. “Volíem ser més agosarats i fer alguna cosa diferent per celebrar el trentè aniversari”, relata Carlos Sitjar, que enguany ha agafat les regnes de la direcció. L'estrena d'una competició d'hoquei amb sis equips formats per jugadors amb discapacitats, potenciada per la Fundació Damm, l'Obra Social La Caixa i GAES, ha donat un gir a la cita sense perdre l'essència, el caliu entre els joves jugadors. “Durant els quatre dies de competició, el club fa molt de goig: 1.200 nens, 106 equips, 24 clubs diferents de sis països i més de 300 partits. És un luxe”, analitza Sitjar. “Els nanos tenen aquella innocència que fa que es trobin amb altres nanos d'Anglaterra o d'on sigui, que acabin de disputar un partit i comencin a jugar junts”, hi afegeix el director del torneig, que explica que el village dóna molta vida a la cita.
Se'ls il·luminaven els ulls, als joves talents del club de la Diagonal, quan veien els seus referents del primer equip donant suport a la iniciativa. El padrí del torneig, l'internacional argentí Mati Rey, encapçalava una llista de jugadors que van passar el cap de setmana passat per les instal·lacions del Polo. Enguany, a més, s'ha afegit a l'ocasió Mua Solidaris, una associació de Terrassa que recull fons per investigar la leucèmia infantil i que ha donat el toc solidari al torneig de la Immaculada que la direcció buscava i que engrandeix la iniciativa. Lluny queda aquell primer torneig del 1987 amb el Jolaseta basc i l'Atlètic Terrassa. Marga Monegal, la primera impulsora, no es creuria –com va dir el seu fill– que la Immaculada hagués arribat a fer tant de goig i a realçar amb tant d'èxit l'essència de l'hoquei.