Futbol sala

MARC TOLRÀ

JUGADOR DEL BARÇA LASSA DE FUTBOL SALA

“És el primer gran repte”

“Són el rival a batre, l'equip que guanya els títols des de fa un parell de temporades”

“Ens queda molt per millorar, però crec que tothom se sent partícip del projecte i això és el més positiu d'aquest inici de curs”

La seva responsabilitat al vestidor del Barça creix al mateix ritme al que creix com a futbolista. Una cosa no ha d'anar sempre lligada a l'altra, però en el cas de Marc Tolrà (Vilassar de Mar, 27 de gener del 1991) ha anat així. La revolució al vestidor del Barça l'ha fet passar a marxes forçades de ser el primer jove de la casa que es consolidava al primer equip a ser un dels capitans. “Ho ha assumit perfectament. Té el cap sempre a lloc”, recalcava fa uns dies el seu tècnic, Andreu Plaza.

Ha canviat de rol en poc menys d'un any. Com ho ha viscut?
La renovació que hem fet ha portat gent jove com jo. I que, a sobre, ens coneixem. Com que tinc una mica més d'experiència, els és més fàcil parlar-me a mi i demanar-me qualsevol cosa abans que a algú més veterà. Però, tots estem per ajudar i si puc fer més fàcil l'adaptació dels nous, perfecte.
En quin moment estan respecte a aquell procés d'adaptació que tant es va comentar a l'inici?
Encara hem de millorar moltíssim. Però tot i que ens falten partits, cada cop ens coneixem més. No parlo de confiança, parlo d'entendre què vol el company en el moment en què jo tinc la pilota i saber què està pensant. Som molta gent nova i això fa que sigui lent, aquest procés. També crec que és positiu el fet que tothom se senti partícip del projecte. Quintela, per exemple, estava jugant poc i l'altre dia va fer un partidàs.
L'any passat reclamava que tot l'equip remés en la mateixa direcció. Es referia això?
És clau per guanyar. Tothom s'ha de sentir partícip, jugui 5 o 25 minuts.I és una cosa de cadascú, no de qui tens al costat, ni de l'entrenador. Tots volem jugar, però hem d'entendre que el més important és l'equip.
Quan es va prendre la decisió de renovar mig vestidor, s'esperava estar on estan?
Tenim possibilitats de posar-nos líders. No m'ho esperava gens. Tampoc m'esperava el bon inici del Palma o que l'Inter caigués en la copa. El futbol sala és imprevisible i cada any està més igualat. Però, també preferiria estar més a baix i que no ens haguessin eliminat de la copa del Rei en els vuitens. Allò, però, ens va servir per fer un pas endavant i seguir el bon camí.
Dissabte passat, contra el Palma, van oferir la millor versió de la temporada.
Són tres punts més. No serveix de res guanyar el Palma si després perds amb qualsevol equip dels de la part de baix. El que sí que canvia són les sensacions que ofereixes, el pas endavant que fas com a equip. No havíem encadenat mai 40 minuts de bones sensacions, de joc.
I van aconseguir aquella regularitat tan anhelada...
El dia d'El Pozo vam fer vint minuts bons i ens va poder la pressió. I en aquesta lliga, contra equips d'aquesta entitat, no et pots relaxar com ho vam fer. Ho vam comentar en la mitja part del Palma i vam aconseguir estar forts mentalment.
I després de superar el Palma, visiten la pista de l'Inter. Com es veuen respecte a ells?
Encara no hem tingut cap repte amb majúscules. Són tres punts, però és el primer tu a tu, a Madrid, contra el rival a batre. M'agrada pensar que no serà transcendent, que només són tres punts com la nostra golejada de l'any passat al Palau contra ells, però és l'Inter i és el rival a batre. No et puc dir com em veig, perquè crec que és el primer repte d'altura del projecte. Encara em costa calibrar.
Més que contra el Palma o contra El Pozo?
Totalment. Primer perquè juguem fora i després perquè juguem contra els que guanyen els títols ara mateix.
Què n'esperen?
Crec que és important avançar-nos. O que si ells ho fan abans, fer que no se sentin còmodes i no tinguin gaire temps l'avantatge. I, sobretot, aguantar la pressió en els moments complicats. Per això també és un repte.
Allò dels petits detalls...
És el que decideix els grans partits. Per exemples, polir l'estratègia. O saber tancar molt bé la defensa. I afinar la punteria. Són petits exàmens que hem d'anar passant durant el partit. Si no els aprovem, que almenys ens serveixi per aprendre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)