Més esport

patinatge artístic

‘Soc innocent', galàctic

L'Olot se supera a si mateix amb 96,9 punts (dos 9,9) i aconsegueix el seu setzè campionat de Catalunya de grups grans

Les garrotxines fan una actuació brillant, i el Girona i el Masnou completen el podi

El CPA Olot va demostrar ahir a Fontajau que competeix en una altra galàxia i que l'autoexigència és el motor que ha permès al conjunt de Ricard Planiol, en només tres setmanes, superar de dos punts la puntuació amb què va obrir el compte de títols del 2017, el 14 de gener. 96,9 és la nota global dels jutges ahir per a Soc innocent (94,9 en el gironí), sols a l'abast del deu vegades campió del món. L'actuació, propera a la perfecció, va obtenir millor valoració artística (es van veure dos 9,9) que tècnica. Figures entrellaçades per tota la pista, policies apuntant les presoneres en parella i sobre l'eix de rotació de la que estava a terra imitant un compàs, i patinadores superant una pista d'obstacles i trencant les armes un cop alliberades. És el fil conductor d'una actuació que està cridada a tornar a fer el ple de títols si, a més, es va superant en l'execució a mesura que passen les setmanes. “Cada dia intentem millorar. Ens hem entrenat bé i anem amb l'esperança que sortirà”, va dir a La Xarxa la capitana del CPA Olot, Anna Quintana, que es va mostrar optimista pel que fa a la possibilitat de continuar millorant la coreografia que els va valer el setzè títol català. “No recordo haver vist 9,9 en campionats de Catalunya. Hi ha errades perquè busquem el límit, però que surti quan tens 5.000 persones que et miren és per treure's el barret”, va dir Ricard Planiol, que havia demanat perdó a les patinadores pel grau d'exigència que suposa Soc innocent i que assenyalava l'estatal de Lleida del març perquè s'hi reparteixen les places per competir en l'àmbit internacional.

També va superar la seva actuació a Fontajau fa tres setmanes el CPA Girona, que, després del segon lloc en el territorial gironí, amb 86,2, va acreditar un 91,8 amb una coreografia, Esclaus de la riquesa, executada amb més velocitat i amb moviments més difícils i elaborats, amb la qual es va situar en el primer lloc provisional, fins que va arribar el torn de l'Olot. “Hem canviat una part del disc que crèiem que fallava i ens ha anat bé”, va dir Nuri Solé, que va reconèixer la tasca de l'Olot i que va posar en relleu poder actuar a casa, en un Fontajau ple amb 4.562 persones. El Masnou, amb La dictadura del cos, una coreografia amb més protagonisme de la dansa, va completar el podi. Les maresmenques, les darreres en l'ordre d'aparició, van desbancar el Reus Deportiu del podi. El Tona va ser cinquè i el Figueres, sisè.

Recepció oficial

El CPA Olot serà rebut oficialment al Palau de la Generalitat de Catalunya per la vicepresidenta del govern català, Neus Munté, aquest dimarts a la tarda (18 hores) amb motiu del desè títol mundial de patinatge artístic per a grups de xou grans que el conjunt garrotxí va aconseguir el 2016 a la localitat italiana de Novara. La Generalitat de Catalunya reconeix tots els esportistes catalans de les diverses modalitats de patinatge medallistes en el mundial del 2016, d'una banda, i la Federació Catalana de Beisbol i Softbol, de l'altra.

PÚBLIC

4.562
espectadors
(dada oficial) van assistir ahir a Fontajau en la primera jornada del campionat.
Grups grans
1r CPA Olot
96,90
2n CPA Girona
91,80
3r PA Masnou
89,10
4t Reus Deportiu
88,70
5è CPA Tona
82,50
6è PA Figueres CE
76,30
Grups juvenils
1r CP Bescanó
82,10
2n Reus Deportiu
79,10
3r CP l'Aldea
76,30
4t CP Celrà
75,40
5è CPA Vilanova
74,20

El Bescanó supera el Reus i aconsegueix el seu primer títol en els grups juvenils

La progressió del CP Bescanó continua sense aturar-se i ahir les del Gironès van aconseguir el seu primer títol de campió de Catalunya després de superar en la classificació el Reus Deportiu, campió català i estatal i segon en el darrer campionat d'Europa, que va ser la primera experiència internacional per a l'equip bescanoní i que va tancar amb un quart lloc. Ahir a la tarda, el Bescanó, amb la coreografia Tic-tac, en què es posa en relleu el treball en equip, va tancar la competició dels grups juvenils, en la dinovena aparició segons l'ordre establert. El Reus Deportiu, amb Cluedo, havia actuat en la setzena posició de l'ordre de sortida i s'havia situat en el primer lloc de manera provisional després de superar la puntuació de l'Aldea, que havia defensat Plora en el tretzè lloc i tot just després del Celrà. El títol català, després del territorial gironí de fa tres setmanes, també a Fontajau, suposa una injecció de confiança per a les patinadores del Bescanó, que veuen com les aspiracions per ser proclamades campiones estatals i per aconseguir el podi en el campionat d'Europa són més reals (el 2016 van ser segones en el gironí i terceres en el català).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)