Més esport

Esports

El Club Escacs Olot torna a la divisió d'honor

Escacs. L'entitat olotina ha accedit a la màxima competició al cap de quinze anys d'haver-la perdut i després de guanyar el ‘play-off' al Salou

El Club Escacs Olot ha tornat a la màxima categoria d'aquest esport quinze anys després. Els jugadors de l'Olot van vèncer en el play-off d'ascens el club homòleg de Salou, el Club Escola Escacs, amb un resultat contundent de 12 partides a 8. Els olotins ja havien guanyat en l'anada, en un enfrontament jugat a les instal·lacions del club tarragoní.

Les partides definitives es van dur a terme a les instal·lacions del Casino Olotí, que el club d'escacs comparteix amb d'altres entitats. Es va adaptar la sala on habitualment hi ha 50 taulers amb només 10 perquè els jugadors poguessin competir amb més comoditat i perquè el nombrós públic que hi va assistir pogués seguir el desenllaç d'aquest play-off.

L'equip olotí està integrat per una dotzena de persones per sobre dels 2.000 punts en el rànquing ELO, cosa que és una garantia de tenir un equip de primera categoria.

El president del club olotí, Carles Vicente, s'ha manifestat molt satisfet per haver assolit la màxima categoria de les competicions d'escacs i ha avançat que, tot i que ha qualificat de dura la propera temporada, mantindran el mateix equip. “Ja vam fer incorporacions per a l'actual temporada, no en preveiem per a la propera, perquè, entre altres coses, tenim un equip B molt potent que ha quedat a les portes d'ascendir de categoria diverses vegades”, ha sentenciat.

El Club Escacs Olot es va fundar el 1948 amb 72 socis i amb l'antecedent de la Peña Ajedrez Olot. El primer president va ser Josep Munteis Bracons. L'any 1958 va ingressar a la Federació Catalana d'Escacs, cosa que li va permetre competir a nivell oficial. És el mateix any que Rafael Rivas Colldecarrera va crear l'escut de l'entitat que, el 1978, es va normalitzar juntament amb el nom del club.

L'entitat escaquística olotina ha organitzat tornejos internacionals en dos períodes de la seva història particular. En concret, en va dur a terme entre el 1965 i el 1975 i, entre el 1989 i el 1996, en format d'obert. El Club Escacs Olot és una de les entitats esportives més populars de la ciutat gràcies al fet que des de l'any 1976 imparteix classes d'aquest esport a les escoles de la capital garrotxina.

LES FRASES

Ha estat una competició molt dura, però, finalment, ens n'hem sortit. La temporada vinent també serà molt dura
La intenció és no reforçar l'equip, perquè ja ho hem fet aquesta temporada
Carles Vicente
President del club escacs olot
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)