Handbol
La Granollers Cup, a punt
Handbol. La ciutat escalfa motors per rebre d’aquí a una setmana uns 5.000 jugadors, des d’alevins fins a júniors, en una de les cites de base més importants del món i que traspassa el vessant esportiu
Granollers escalfa motors per rebre d’aquí a una setmana una munió de joves arribats d’arreu del món per competir en un esdeveniment que traspassa fronteres i que va molt més enllà d’un torneig merament esportiu. La sala de plens de l’ajuntament va ser l’escenari de l’acte de presentació en què es van començar a desgranar les xifres d’una nova edició de la Granollers Cup, que aplegarà prop de 5.000 jugadors de 352 equips provinents de 16 països de quatre continents. La cerimònia inaugural serà el 28 de juny i, en quatre dies, del dijous 29 al diumenge 2 de juliol, es disputaran més de 1.100 partits repartits en 16 pistes diferents de Granollers, les Franqueses del Vallès, Canovelles i Vilanova del Vallès.
Respecte a l’any passat, hi ha hagut un petit retrocés quant a participació, s’ha passat de 376 equips a 352, però en tot cas s’ha estabilitzat per sobre dels 347 del 2015, quan es va trencar per primer cop la barrera dels 300 conjunts. En tot cas, Josep Pujadas, president del BM Granollers, va ressaltar l’increment de la participació femenina (140 equips), que el situa en un 40% del total. En aquest sentit, destaca la representació noruega, amb més equips femenins que masculins entre els 53 que competiran a Granollers. Finlàndia o Colòmbia, que no hi van ser l’any passat, s’afegeixen a la llista, i hi tornarà a haver representació d’Alemanya, Suècia, el Marroc, França, Dinamarca, Portugal, Suïssa, el Canadà, Islàndia, Corea del Sud, Rússia, Israel i de diverses zones de l’Estat espanyol. De Catalunya, hi haurà 176 equips. Unes xifres espectaculars que converteixen la cita en un esdeveniment ludicoesportiu únic al sud d’Europa. Moltes de les estrelles del futur de l’handbol internacional, amb joves de les categories alevina, infantil, cadet, juvenil i júnior, jugaran de ben segur per les pistes vallesanes durant la setmana vinent.
Mørk i Solé, padrins
Un altre dels factors diferencials del torneig granollerí és la identitat dels padrins, que en aquesta ocasió no poden ser més oportuns, la noruega Nora Mørk i el vallesà Ferran Solé. La jugadora escandinava, bronze en els Jocs i campiona mundial el 2015 amb la selecció noruega, acaba d’assolir el seu segon títol de la lliga de campions en les files del Györi hongarès. L’exgranollerí Ferran Solé acaba de completar la seva primera experiència en la lliga francesa, en les files del Tolosa, i ha estat considerat un dels millors jugadors del campionat. La Granollers Cup té cada cop més presència en els mitjans de comunicació i, a més de poder seguir totes les finals per streaming, n’hi ha sis que s’emetran per televisió a través de La Xarxa i VOTV i del canal Esport3.
El mundial del 2021 a l’horitzó
Tant l’alcalde, Josep Mayoral, com el president de la Federació Espanyola d’Handbol, Francisco Blázquez, van explicar que el coneixement i la valoració positiva de la Granollers Cup va ser una carta guanyadora quan el consell de la federació internacional (IHF) va optar a París per la proposta espanyola a l’hora d’escollir la seu del mundial femení del 2021. “La Granollers Cup és l’èxit d’una història col·lectiva, i a París em vaig adonar que era un esdeveniment de caràcter mundial”, va subratllar Mayoral. “El reconeixement de la Granollers Cup va ser un dels punts forts i dels pilars de la candidatura”, va afegir Blázquez. Tampoc va faltar en la presentació Carlos Viver, el flamant nou seleccionador de l’equip espanyol femení. El campionat es repartirà entre cinc ciutats catalanes, Granollers, Barcelona, Lleida, Tarragona i Badalona, i, a més, Castelló, del 2 al 19 de desembre del 2021.