atletisme
Europeu de seleccions
Alemanya ja mana a Lilla
Europeu de seleccions. Després de mig campionat, el conjunt germànic té a l’abast recuperar el ceptre continental i lidera la classificació davant de Polònia
L’equip alemany, sense grans resultats però amb un conjunt molt equilibrat, comanda l’europeu de seleccions després de la primera jornada, i avui té tots els números per rematar la feina a Lilla i prendre el ceptre continental al combinat rus, el gran absent pels seus afers amb el dopatge.
El conjunt germànic ocupa el primer lloc de la classificació provisional, però durant gran part de la jornada el lideratge va ser per a la selecció de la Gran Bretanya, que, tot i no presentar la seva millor formació, va fer valer el potencial dels seus velocistes. De fet, l’equip de les illes va tancar la sessió amb sis victòries parcials, el millor amb diferència (100, 400, 400 m tanques, llargada i 4x100 m en categoria masculina, i 400 m tanques en la femenina). La selecció alemanya només va signar dos triomfs, però tots dos amb molta suficiència gràcies a Gesa-Felicitas Krause en 3.000 m obstacles (9:27.02) i el relleu de 4x100 m femení, que van acreditar un nou registre del campionat (42.47). També van establir noves plusmarques de la competició el relleu de 4x100 m britànic (38.08), i els txecs Tomas Stanek en pes (21,63 m) i Jakub Vadlejch en javelina (87,95 m). La gran actuació dels dos colossos de la República Txeca van privar del triomf dos dels referents del sector de llançaments germànic, David Storl (21,23) i Thomas Röhler (84,22), que es van haver de conformar amb el segon i el tercer lloc respectivament. A banda de les actuacions individuals i de la selecció d’Alemanya, les altres places d’honor són per a Polònia i Gran Bretanya. França, l’amfitriona, va tancar la primera jornada en quart lloc, però més a prop del cinquè (Itàlia), que de les places d’honor.
Esther Guerrero, tercera
A la zona mitjana de la classificació, en el vuitè lloc, hi figura el combinat espanyol, amb 25 punts de marge respecte a Bielorússia, que marca les places de descens. De la representació catalana, la més destacada va ser la banyolina Esther Guerrero, que amb el tercer lloc en 800 m va contribuir amb 9 punts per a la causa. La deixeble de Joan Lleonart, valenta, va transitar en tot moment en les places d’honor, molt atenta a tots els moviments. En el tram final no es va rendir i va resistir l’acceleració de la polonesa Joanna Józwik, una de les favorites, però que es va refiar i va deixar la feina per a última hora. Guerrero va acreditar 2:03.70 i només va cedir davant la ucraïnesa Olha Liakhova (2:03.09) i l’italiana Yusneysi Santiusti (2:03.56).
També va complir i va donar la cara el blaugrana Marc Alcalá, sisè en els 1.500 m (3:54.89). El migfondista gavanenc va prendre el comandament a mitja prova i no va abandonar el lideratge fins a l’últim revolt, en què el polonès Marcin Lewandowski i el britànic Jake Wightman van passar a tota velocitat. En la recta d’arribada encara figurava en tercer lloc, però no va poder resistir l’acceleració final de tres corredors més. La llançadora de martell de Torredembarra Berta Castells, que amb 15 participacions ja és l’atleta amb més actuacions amb l’equip espanyol en l’europeu, va signar també la sisena posició, amb el seu millor registre de l’any (67,44 m). L’únic triomf per a la delegació espanyola va ser per a l’aragonès Toni Abadía en els 5.000 m (13:59.40).
Estela rebaixa el rècord català de 200 m (23.13)
Centèsima a centèsima, la vilanovina Estela García Villalta va escurçant el camí fins al mundial de Londres. Diumenge passat signava un cinquè lloc en la Lliga del Diamant a Estocolm amb un nova plusmarca catalana en els 200 m (23.16) i divendres, en les eliminatòries de l’europeu, rebaixava el registre fins a 23.13, a només 3 centèsimes de la mínima mundialista. La deixebla de Ricard Diéguez tindrà avui (15.03h) una altra oportunitat després d’haver-se classificat en les sèries amb el millor registre. Estela va salvar l’actuació catalana en una primera sessió en què Cristina Lara no va tenir el seu millor dia en els 100 m (novena amb 11.87) i Sònia Nasarre no va poder evitar el darrer lloc després de perdre el ritme en els segon obstacle dels 400 m tanques (1:00.85). Lara, en tot cas, es va poder redimir en el relleu de 4x100 m, en què amb la mateixa Estela, Alazne Furundarena i Paula Sevilla van signar la sisena posició (44.03). Més enllà de García en els 200 m, en la jornada de cloenda també intervindran Miguel Alberto Blanco (llançament de martell), Igor Bitxkov (perxa) i Carmen Sánchez (4x400 m).
Enllaços relacionats
Publicat a
Notícies
Diumenge,24 novembre 2024