Rugbi

L’ovalada canvia de mida

Rugbi. Les pilotes de les competicions femenines d’àmbit català seran més petites, una mesura experimental. “No ens ho han consultat”, diu Coral Vila

Les competicions femenines del curs 2017/18 es disputaran amb una pilota de la mida 4, més petita que la que s’ha fet servir fins ara en totes les competicions de l’àmbit català, estatal i mundial, que era la mateixa que en les competicions masculines. La Federació Catalana de Rugbi ho va anunciar dins el marc d’una prova experimental els resultats de la qual avaluaran, un cop acabi la temporada, de manera conjunta l’FRM (Madrid) i la FER (federació espanyola). “Dotar la base del rugbi femení de noves opcions i fer créixer encara més el seu joc” és l’objectiu d’aquesta mesura, que s’estén també a la divisió d’honor B, després de “la bona acollida que va tenir la variació de mida de l’ovalada en la copa de la Reina”, segons el comunicat fet públic aquesta setmana. “No sé res més que el que hi ha al web de la federació catalana. No ens ho han consultat, és la primera notícia que en tenim”, va dir ahir la grupista Coral Vila. El GEiEG, que va baixar de la divisió d’honor el curs passat, disputarà la lliga catalana aquest any. “Hi ha la divisió d’honor B però sembla que no hi entrarem directament. Ens hi haurem de guanyar el lloc en la competició d’aquí, pel que hem llegit, perquè tampoc ens ha arribat ni el reglament ni el calendari. Es diu que es disputarà però no s’especifica. És el primer de cada comunitat”, va assenyalar la responsable del GEiEG, que argumenta el canvi de format de la categoria des de la qual s’ha d’accedir a la més alta: “Com que la divisió d’honor és a doble volta, la lliga catalana seria fins a l’abril.” “Té cinc jornades previstes, amb format de copa de la Reina, que es feia per sorteig i si guanyaves seguies i si perdies t’eliminaven. No hi ha res escrit encara i havien dit que seria des de gener a una volta, però deuen haver vist que es dispara pel que fa al pressupost”, hi va afegir.

Sobre la mesura, Vila reflexionava: “La mà de les noies és molt més petita, és clar. Fins ara jugàvem amb la mateixa i és molt estrany per exemple quan fas un xut: et falta pilota, falta pes.” “Té lògica i per sentit comú... Però suposo que ho faran a tots els nivells, perquè si només és aquí i en les seleccions torna a ser talla 5? S’haurà de moure en tots els nivells del rugbi femení”, advertia.

La constant renovació

El canvi de la mida de l’ovalada no serà l’únic que experimentarà aquest curs que ve el GEiEG. A més de la nova categoria, les grupistes perden bona part del seu nucli dur al vestidor, que estarà encapçalat per la seva capitana, Elisabet Martínez –recuperada de la lesió al genoll que després dels Jocs Olímpics de l’estiu passat va obligar-la a estar onze mesos apartada del rugbi–. “Tenim moltes baixes, de veteranes que es retiren i de les estudiants que potser fa tres anys que juguen, i acaben els estudis o marxen d’Erasmus”, va dir Vila, que es resignava: “Fa anys que estem renovant l’equip massa constantment.” Les peces del segon equip, creat fa un parell de temporades per donar cabuda a les noves jugadores de l’entitat, formaran el conjunt grupista que aspirarà a tornar a la divisió d’honor. Núria Canals –la jugadora més veterana que quedava i de les que van crear l’equip, internacional catalana i amb alguna convocatòria a l’estatal– és la baixa més destacada, a la qual s’afegeixen Clara Serra o Gemma Torrebadella. “Ja tenien rodatge i es notarà que no hi són”, va concloure l’entrenadora del GEiEG femení, que començarà la lliga el 8 d’octubre i els entrenaments el 4 de setembre.

L’OBJECTIU

Dotar la base del rugbi femení de noves opcions i fer créixer encara més el seu joc
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)