Rugbi

Objectius de mínims i aspiracions de màxims

Rugbi. La selecció espanyola, amb quatre catalanes a les seves files, debuta avui (15.00 h) en un mundial en què vol fer “alguna cosa gran”, tot i saber que el novè lloc és el primer graó per superar

Hi ha moltes ganes de fer-ho bé en el vestidor de la selecció espanyola de rugbi, que avui debuta en mundial de Dublín. “Som conscients que l’objectiu prioritari és superar la novena plaça del mundial de fa 3 anys però tenim ganes de fer alguna cosa gran”, va dir fa uns dies la capitana catalana d’aquesta selecció, Aroa González, que penjarà les botes quan acabi la cita internacional. Aroa Gonzàlez, barcelonina de 38 anys, és una de les quatre jugadores de casa que representaran el rugbi català en aquest mundial de Dublín. La santcugatenca Bàrbara Pla –del Getxo basc–, la barcelonina Diana Gassó –del Gòtics– i Carlota Méliz –de l’Scrums de Sant Sebastià– també debuten avui (15.00 h, TDP) contra Anglaterra, el màxim aspirant a guanyar el títol. A més, d’elles quatre, les jugadores de l’INEF de Barcelona Angela del Pan i Maria Casado també lluiran essència catalana en un esdeveniment que arribarà al seu desenllaç final el 26 d’agost.

En el grup B de la competició, a més d’Espanya i Anglaterra, que obren foc avui, també hi figuren els Estats Units i Itàlia. El combinat que dirigeix José Antonio Barrio aspira a guanyar un dels dos partits contra italianes o americanes –més assequibles que el totpoderós quinze de la rosa amb qui es veuran les cares avui– per poder entrar en els quarts de final. “El somni seria una setena plaça que es condueixi cap a la copa del món”, comenta Aroa Gonzàlez, que, conscient de les dificultats, es marca com a objectiu de mínims repetir la novena plaça en els dos darrers mundials que ha disputat l’equip. A França 2014 i a Canadà 2006, el combinat estatal va imposar-se en dos partits al Samoa i el Kazakhstan. Igualar la sisena plaça de Gales 1991 ja serien paraules majors.

Esperit de brega

D’essència combativa, el conjunt que dirigeix José Antonio Barrio fa de la defensa la seva gran arma. Serà un aspecte clau en la fase de grups per poder assolir els objectius.

En el grup A. Canadà i Nova Zelanda –que ha guanyat quatre vegades el mundial– són les favorites davant la debutant Hong Kong i Gales. Els dos combinats es veuran les cares en el darrer partit de la lligueta. D’altra banda, la igualtat serà màxima en el grup C, on hi ha França, Irlanda i Austràlia, que es jugaran el lideratge i l’accés a la propera fase.

Grup A
Canadà, Gales, Nova Zelanda i Hong Kong
Grup B
Anglaterra, Itàlia, Espanya i Estats Units
Grup C
Austràlia, França, Irlanda i Japó
Calendari
Anglaterra - Espanya (avui, 15 h), Estats Units - Espanya (diumenge 13) i Itàlia - Espanya (dijous 17)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)