Esports de muntanya

La cursa mare, a Bagà

Curses de muntanya. L’Ultra Pirineu, amb Kilian Jornet en la marató i Núria Picas en els 110 km de Cavalls del Vent, reuneix des d’avui al Parc Natural del Cadí Moixeró l’elit mundial

Bagà es converteix aquest cap de setmana en la capital mundial de les curses de muntanya, amb l’Ultra Pirineu. La Cavalls del Vent és, ja, la gènesi d’una modalitat de la qual Catalunya s’ha convertit en referent tant pel nivell dels corredors com per la nombrosa i cada cop més creixent afició, tant en la pràctica com en el seguiment de les curses.

La cita ofereix, a més, un cartell de luxe, encapçalat per Kilian Jornet, que amb l’UTMB i la Glen Cloe del cap de setmana passat quinze dies després de ser segon en la prova alpina a les cames disputarà la marató amb inici a Bellver diumenge.

En l’Ultra, el vencedor el 2016 i que va amenaçar el rècord de Jornet (dos minuts), Miguel Heras, és un dels corredors a batre per, entre altres, Luis Alberto Hernando; que podria ser proclamat campió de la copa del món. Núria Picas corre a casa, com Kilian, en l’Ultra de 110 km i 6.800 m que comença demà a les set del matí.

La vertical

Jan Margarit i Laura Orgué són els favorits en la cursa vertical, que es disputa aquest vespre en format nocturn i un recorregut de 5 quilòmetres amb 860 metres positius amb final al Niu de l’Àliga, el refugi situat a més altura del país (2.520 m). Marc Pinsach, Adrià Duarri, Nil Cardona i Pere Rullán són els candidats a destronar el corredor de Matadepera, mentre que Orgué, en ratxa triomfal, haurà de superar la vencedora fa un any, Fátima de Diego, i Sheila Avilés, segona en la Glen Cloe darrere la igualadina el cap de setmana passat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)