Més esport

Espanya cedeix, però França es resisteix

Tamborí. La selecció catalana s’imposa clarament a l’equip espanyol a Vilafranca (13-1) i planta cara a una de les grans potències mundials (13-12)

La selecció femenina de tamborí va estar a punt de protagonitzar tota una gesta en el mundial d’aquest modest esport, que es juga a Vilafranca aquests dies. L’equip va estar a punt de batre per primer cop l’equip de França (12-13), fet que li hauria aplanat el camí cap a la final. Les franceses són juntament amb les italianes les grans dominadores d’aquest esport en l’àmbit internacional. El partit més esperat, amb tot, es va jugar a primera hora del matí. A la pista van saltar l’equip de Catalunya i la selecció espanyola, un duel teòricament il·legal segons la llei espanyola de l’esport. Després que sonessin els himnes i en un ambient de gran esportivitat, tant a la pista com a les grades, les catalanes van demostrar que estan un esglaó per sobre de les seves rivals i les van escombrar (13-1).

Abans del duel decisiu de la tarda contra les franceses, Catalunya va vèncer Anglaterra 13-6 demostrant la progressió d’un equip que combina jugades joves com ara Mariona Tripiana amb l’experiència d’Andrea Pitarch i Aida Domínguez. Aquests tres són les que formen el trio titular durant la major part dels minuts. El tamborí es juga amb raquetes amb uns equips situats davant dels altres. Els altres membres de l’equip femení, entrenat per Marc Juárez, són Patri Maria, Gemma Fibla, Neus Serra, Laia Vendrell i Anna Sugrañes. Contra França el partit es va decidir en el 25è joc i el resultat es podria haver inclinat cap a qualsevol de les dues bandes. La derrota farà que Catalunya jugui la seva semifinal contra Itàlia, la gran favorita per al títol.

L’equip masculí va començar el torneig amb una victòria clara contra Benín (13-0). Al vespre no va tenir possibilitats contra els italians (2-13) i avui jugarà el partit decisiu per entrar a les semifinals contra Hongria.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)