Rugbi

Rugbi

A un pas de fer història

Rugbi. Demà al migdia, el Barça i la Santboiana jugaran les semifinals de la copa contra els dos equips de Valladolid, que són els indiscutibles favorits

La històrica classificació dels dos equips catalans de la divisió d’honor per a la semifinal de la copa va convocar ahir, a la seu de l’UFEC, els seus entrenadors i el president de la Federació Catalana de Rugbi, Ignasi Planas, que, d’entrada, va voler destacar la situació de desigualtat amb què la Santboiana i el Barça han de competir. “Els nostres clubs de l’elit no reben el mateix suport que els clubs d’altres territoris. Ni en els patrocinis, ni en els ajuts de les administracions, ni en les facilitats per l’ús d’instal·lacions. Cal reivindicar aquesta circumstància i valorar, encara més, que estiguin en la semifinal de la copa. Haver-ho aconseguit ja és un èxit. Si arriben a la final de València serà una festa extraordinària per al rugbi català”, va manifestar.

En la mateixa línia es va expressar Tomi Garcia, l’entrenador del FC Barcelona, quan va valorar la semifinal que jugarà el seu equip contra el SilverStrom El Salvador, demà, a dos quarts d’una, a la Foixarda. “Ells són els favorits i nosaltres, els aspirants. La nostra font de motivació és la gesta que va protagonitzar la temporada passada la Santboiana, quan els va guanyar en la final, a l’estadi Zorrila. Diumenge tindrem les nostres possibilitats i tractarem d’esprémer-les, però la realitat ens posa en un clar paper d’aspirant”, va etzibar. Preguntat per quin partit espera, el tècnic blaugrana va parlar amb l’eloqüència que el caracteritza: “Ells juguen més estàtics i es basen en la seva davantera. Nosaltres mirarem de superar-los amb un joc més dinàmic i més basat en la línia de tres quarts. Si ens surt bé, guanyarem.”

Per la seva banda, Lewis Williams, l’entrenador de la UE Santboiana, tot i reconèixer el potencial del VRAC Quesos Entrepinares, l’equip al qual visitarà, també demà a dos quarts d’una, va assegurar que els seus jugadors viatjaran a Valladolid només pensant en la victòria. “Per a nosaltres, després d’haver estat campions de la copa la temporada passada, aquesta semifinal és molt important. El VRAC és un gran equip, ple de professionals; guanyar allà serà molt difícil, fa molts anys que no ho fem, però jugarem un partit a vida o mort i anirem a guanyar”, va dir. El neozelandès no tem la pressió que suposa defensar el títol. “També tindríem pressió si no fóssim campions. Estem davant la possibilitat de guanyar un títol, i és per això que ens dediquem a l’esport de competició. A l’equip tenim jugadors amb experiència que segur que sabran aguantar la pressió”, va concloure.

LES FRASES

Ells són favorits i nosaltres, aspirants. La nostra font de motivació és la gesta de la Santboiana
Tomi Garcia
entrenador del barça
El VRAC és un equip ple de professionals, però juguem a vida o mort i anirem a guanyar
Lewis Williams
entrenador de la santboiana
FC Barcelona - El Salvador
Demà, 12.30 hores. La Foixarda (Barcelona)
VRAC - UE Santboiana
Demà, 12.30 hores. Pepe Rojo (Valladolid)
La final
29 d’abril. Estadi Ciutat de València
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)