La cerimònia dels ‘runners’
Atletisme. Gairebé 1.500 corredors passen per la catifa vermella del Palau d’Esports de Platja d’Aro en la sisena edició de la Marató de les Vies Verdes
Un nas vermell de pallasso en solidaritat amb Jordi Pessarrodona. Un participant de la mitja marató amb 77 anys (Ramon Gurnés), parelles i grups de corredors disfressats al més pur estil comparsa o múltiples històries de superació personal com la d’un grup de dones que va fer els 10 quilòmetres, a peu com si fos una marxa, per complir una promesa. És l’univers runner, el que en les tardes d’hivern surt a córrer de nit per evadir-se de la feina i, cap de setmana sí, cap de setmana també, inunda el calendari de curses populars al país des que córrer es va convertir en una de les vies d’escapament de la crisi econòmica al final de la dècada anterior. Tots ells, gairebé 1.500 corredors, van desfilar per la catifa vermella i van passar per sota de l’arc de l’arribada, ubicada davant del Palau d’Esports i Congressos de Platja d’Aro, on s’acabava la sisena edició de la Marató de les Vies Verdes de Girona.
Els pebrots
Escatològic, Hugo Figueras recordava poc després d’aconseguir el seu segon triomf en la prova amb inici a Girona que, després d’estrenar el palmarès, havia acabat segon en les altres quatre edicions. “Molt content de com ha anat, la temperatura era ideal per córrer, la veritat”, va dir el cerverí de 37 anys. El termòmetre a la plaça de l’1 d’Octubre del 2017 de Girona marcava 6 graus a les nou del matí, quan les quatre distàncies de l’MVV donaven els seus respectius i sincronitzats trets de sortida, i, poc després que arribés el gran triomfador del dia, a Platja d’Aro superava els 15. Figueras va fer 4 minuts més que el 2013 –el rècord, el té Jordi Rabionet amb 2h32:55 des del 2015– perquè tenia la victòria lligada i el seu principal objectiu de la temporada d’aquí a tres setmanes. És la Marató de Barcelona (11 març), un dels motors d’una cita de turisme esportiu estratègicament situada al calendari perquè els seus participants hi facin la darrera preparació de qualitat. “Ha crescut molt, vaig venir el primer any i érem poca gent. I la filosofia és aquesta, que la gent s’hi apunti i cadascú tingui el seu objectiu segons la distància”, va dir Figueras sobre l’evolució de la prova, que va qualificar de “marató familiar ideal per aprofitar el cap de setmana”.