Esquí

Esquí

“Van ser unes setmanes complicades”

Esquí. Núria Pau, que en la copa d’Europa de la Molina va igualar el seu millor resultat, reconeix que no anar als Jocs va ser un cop

Núria Pau va ser 25a en la segona jornada de la copa d’Europa FIS d’esquí alpí a la Molina en la modalitat de gegant –abans-d’ahir, l’endemà de ser 26a– i va igualar el seu millor resultat, el de Kvitfjell (Noruega) al desembre. Era el dotzè cop que la Molina organitzava una copa d’Europa –el primer va ser el 2003– i ho va fer coincidint amb el seu 75è aniversari i menys d’una setmana després de la copa del món SBX. “El primer dia anava 21a en la primera màniga en la segona vaig fallar i vaig fer 26a. I el segon em vaig posar la 29a en la primera i en la segona vaig millorar i em vaig posar la 25a, com havia fet a Noruega a principi de temporada”, va dir la ribetana (1994), que encara disputarà les finals de la copa d’Europa a Andorra (Soldeu) aquesta setmana i els campionats nacionals britànics i d’altres països per poder aconseguir més punts, abans de tancar el curs per Setmana Santa a Sierra Nevada en l’estatal.

“Tornar a puntuar a les dues proves d’Andorra i baixar en el rànquing de la FIS en les altres” són els objectius de Pau, que reconeix la decepcióque va suposar per a ella no entrar als Jocs: “Era el principal objectiu tot i que en tenia d’altres. Aquelles setmanes van ser complicades, hi havia força pressió i tot el que va venir durant els Jocs i després va ser complicat d’afrontar perquè eren unes competicions que jo no comptava que hauria de fer”, va dir la ribetana.

“Em veia capaç”

“Estant fora de l’equip tenia els mateixos objectius, em veia capaç de classificar-me. Amb l’equip o sense. De fet quan n’estava fora estava esquiant molt bé, vaig fer molt bones competicions a Amèrica del Sud i ho veia molt possible, estant a l’equip o no” va dir Núria Pau sobre la seva inclusió a l’estructura de l’Rfedi, de la qual n’havia quedat inicialment exclosa per motius tècnics, l’estiu passat. “Quan hi vaig entrar em van facilitar les coses i potser en algun moment va ser més complicat per les pressions. En estar sola corria per a mi mateixa i a l’equip corres per tu i per tots els que et diuen que has de córrer... Va ser la diferència quant a desavantatges. Però està clar que em facilitava els desplaçaments, tenir un programa estable i recursos. La temporada va anar bé, però en el període olímpic i preolímpic va ser més complicat” va explicar l’esquiadora de la Molina Club Esquí, que al novembre va ser readmesa després dels seus bons resultats a l’hemisferi sud en un inici de temporada en què va decidir competir pel seu compte i després d’una campanya de finançament a Ribes de Freser.

“Fora l’equip esquiava molt bé”

“Estan fora d el’equip tenia els mateixos objectius, em veia capaç de classificar-me. Amb l’equip o sense. De fet quan n’estava fora estava esquiant molt bé, vaig fer molt bones competicions a Sud-Amèrica i ho veia molt possible, estant a l’equip o no” va dir Núria Pau sobre la seva inclusió a l’estructura de la RFEDI, de la qual n’havia quedat inicialment exclosa per motius tècnics, l’estiu passat. “Quan hi vaig entrar em van facilitar les coses i potser en algun moment va ser més complicat per les pressions. Al estar sola corria per a mi mateixa i a l’equip corres per tu i per tots els que et diuen que has de córrer... Va ser la diferència en quant a desavantatges. Però està clar que em facilitava els desplaçaments, tenir un programa estable i recursos. La temporada va anar bé però en el període olímpic i preolímpic va ser més complicat” va explicar l’esquiadora de La Molina Club Esquí, que el novembre va ser readmesa després dels seus bons resultats a l’Hemisferi Sud

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)