Ciclisme

Stephens i el cap de setmana fantàstic

Ciclisme. La nord-americana, vencedora de la reVolta diumenge, va guanyar el GP Jodofi de Pals el dia abans

Lauren Stephens (Cylance Pro Cycling) va ser la gran triomfadora del cap de setmana amb la seva doble victòria en la segona i tercera cita de la copa catalana Fèmines, el GP Jodofi Supermercats de Pals dissabte i la reVolta l’endemà a Barcelona. Al Baix Empordà, amb un recorregut de 82 quilòmetres i dues dificultats muntanyoses, la principal protagonista va ser la pluja, que no va deixar de caure en tot el matí i va endurir la prova, amb 110 corredores de 24 equips. Isabel Martín, de la selecció de Castella i Lleó, va ser la primera a intentar una escapada en solitari, a mig recorregut. Neutralitzada per un grup perseguidor format per vuit unitats, Stephens va atacar en el segon port i va arribar amb un marge de 41 segons respecte a les seves perseguidores, la millor de les quals va ser Martín, segona i millor en la categoria sub-23, seguida de la francesa Alphanie Midelet (CC Le Bolou), tercera i vencedora en júniors. Laia Burdoy (Catema.cat) va guanyar en la categoria cadet, mentre que en la classificació per equips el millor va ser el Sopela Womens Team; també el millor diumenge a Montjuïc.

“Aguantar el darrer atac a Llamas” va ser la clau del segon triomf, a Barcelona, segons Stephens. La cursa organitzada per la Volta Catalunya va ser protagonitzada per la catalana del Movistar, que va córrer sempre a l’atac i que en la darrera volta al circuit es va quedar sola amb la vencedora, que la va superar en el darrer instant. Nerea Ruiz (Catema.cat) va ser la vencedora en júniors en la reVolta i lidera la general de la copa catalana en la seva categoria, com les seves companyes d’equip Mireia Benito i Laia Burdoy en sub-23 i cadet, respectivament, i Teresa Costa (Els Àngels Racing) en elit.