Ciclisme

Froome, a punt per remuntar a la carretera i als despatxos

Ciclisme. Segons un estudi científic, el resultat d’orina podria ser insuficient per determinar la quantitat de salbutamol amb exactitud, una prova a l’abast de la defensa del britànic de l’Sky

L’inici de Chris Froome (Sky) al Giro no va ser el més esperançador ja que va caure durant la sessió de reconeixement de la contrarellotge del primer dia a Jerusalem. En canvi, la batalla per provar la seva innocència en el cas del salbutamol podria haver rebut un impuls més esperançador després de la publicació d’un estudi científic publicat al British Journal of Clinical Pharmacology i del qual es feia ressò el The Times ahir en un article a la pàgina web. El document, titulat Futilitat del control d’orina en el dopatge de salbutamol, conclou que no és possible determinar el nivell a través d’una simple mostra d’orina “inacabada”.

El britànic va donar un resultat de 2.000 nanograms en un test antidopatge durant l’última edició de la Vuelta, una quantitat dues vegades superior al límit permès per l’Agència Mundial Antidopatge. Segons l’estudi, un 15,4 per cent de les proves realitzades donen un resultat d’orina superior als 1.000 nanograms, el límit permès. A més, s’han estudiat els efectes de la deshidratació i, segons la nova regulació de l’AMA, els nivells de Froome han estat revisats a 1.29 nh/ml, segons The Times. Malgrat que és inferior a l’original de 2.000, encara supera els límits permesos.

Amb aquest teló de fons, Froome, l’Sky i la resta de participants al Giro ahir es van desplaçar d’Israel a Sicília, on avui es reprèn la competició. El britànic s’encara a la quarta etapa amb una llosa de 38 segons respecte al líder, l’australià Rohan Dennis (BMC), i un menys respecte al seu principal adversari, el neerlandès Tom Dumoulin (Sunweb), i espera que la trilogia siciliana li serveixi per escalar posicions a la classificació general i demostrar als adversaris i als aficionats que es troba en condicions d’encadenar la tercera gran volta.

Avui, el pilot transitarà entre Catània i Caltagirone (191 km) a través d’un recorregut irregular i amb un epíleg explosiu amb una rampa final d’un quilòmetre al 8 per cent. Demà tampoc serà un passeig, en una jornada curta entre Agrigento i Santa Ninfa (163 quilòmetres) i mur compromès al final. Però sobretot, l’examen serà dijous amb el final a l’observatori astrofísic de l’Etna: 15 quilòmetres i un pendent mitjà del 6,5 per cent, amb trams que arriben al 16 per cent. La setmana es clourà amb dos ascensos maratonians dissabte i diumenge.

GIRO D’ITÀLIA

La competició es reprèn a Sicília amb Dennis líder; dijous, primer test de pes a l’Etna
General
1r R. Dennis (BMC) 9:05.30
2n T. Dumoulin (Sunweb) 0:01
3r J. Gonçalves (Katuixa) 0:13
4t A. Dowsett (Katuixa) 0:17
5è P. Bilbao (Astana) 0:19
6è S. Yates (Mitchelton) 0:21
7è M. Schachmann (Q. Step) 0:22
8è T. Martin (Katuixa) 0:28
9è D. Pozzovivo (Bahrain) m.t.
10è C. Betancur (Movistar) 0:29
36è D. de la Cruz (Sky) 0:53
131è A. Pedrero (Movistar) 3:24
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)