Atletisme

Berta Castells allarga l’idil·li mediterrani

Jocs Mediterranis. La llançadora afrontarà a Tarragona la cinquena participació en la competició, en què s’han seleccionat nou atletes catalans més

La llançadora de Torredembarra Berta Castells (València Esports) es convertirà a Tarragona en l’atleta de la federació espanyola amb més participacions en uns Jocs Mediterranis. Serà la cinquena vegada que la recordista estatal de martell competeix en aquest campionat. Fins ara, compartia les quatre participacions amb Manolo Martínez, Ángeles Barreiro i Margarita Ramos, tots tres del sector de llançaments i retirats des de ja fa diverses temporades. Des que va debutar a Tunis 2001 amb només 17 anys, Castells no ha fallat en els Jocs Mediterranis ni a Almeria 2005, Pescara 2009 i Mersin 2013, on va aconseguir el seu millor resultat amb la segona posició final (66,16 m).

A més de Castells, també han estat convocats per als Jocs Mediterranis nou atletes catalans més. Amb la llançadora de Torredembarra, l’única amb experiència en la competició és la velocista vilanovina Estela García, que va ser tant a Pescara 2009 com a Mersin 2013, on va ocupar el segon lloc en 100 m (11.53) i el quart en 200 m (23.65). Aquest cop García competirà en el doble hectòmetre i en el relleu de 4x100 m, on coincidirà amb la seva companya d’entrenaments Cristina Lara. En la competició femenina destaca la presència de la migfondista de Banyoles Esther Guerrero (800 m), a més de la saltadora de perxa Mònica Clemente, la també llançadora de martell Laura Redondo, la velocista Carmen Sánchez (4x400 m) i la fondista vallenca Marta Galimany (mitja marató). En homes, els únics catalans convocats han estat Marc Alcalà, en els 1.500 m, i el veterà fondista Ayad Lamdassem, en la mitja marató.

El total de la selecció espanyola el conformen 59 atletes, i no hi seran alguns dels principals referents del moment, com els velocistes Bruno Hortelano i Óscar Husillos, o el fondista Adel Mechaal. En tot cas, destaca la presència dels atletes del Barça Ángel David Rodríguez (100 i 4x100 m) i Ávaro de Arriba (800 m). La competició atlètica es disputarà entre el 27 i el 31 de juny.

Homes
Marc Alcalà (FC Barcelona) 1.500 m
A. Lamdassem (Bikila) Mitja marató
Dones
Cristina Lara (FCB) 100 i 4x100 m
Estela García (Nike) 200 i 4x100 m
Esther Guerrero (N. Balance) 800 m
Mònica Clemente (Manresa) Perxa
Berta Castells (València) Martell
Laura Redondo (FCB) Martell
Marta Galimany (FCB) Mitja marató
Carmen Sánchez (FCB) 4x400 m

Convocats en tennis i bàsquet 3x3

El barceloní Álvaro López San Martín (1997) i la blanenca Marina Bassols (1999) han estat seleccionats per la federació espanyola per jugar el torneig de tennis dels Jocs Mediterranis, juntament amb el madrileny Miguel Ángel Semmier i l’andalusa Eva Guerrero. La competició es disputarà a les pistes del CT Tarragona, del 26 al 30 de juny. En bàsquet 3x3, que començarà el 27 de juny, la base mataronina Laia Flores i l’escorta de l’ICL Manresa Nil Brià estan entre els convocats de la selecció espanyola.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)