Hosszú, una estrella habitual a Barcelona
Natació. La tornada a la competició de Missy Franklin és un altre dels al·licients del circuit Mare Nostrum a la piscina Pere Serrat del Sant Andreu
La presència de la campiona hongaresa Katinka Hosszú és un dels al·licients del 39è Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona, segona prova del circuit Mare Nostrum, que reunirà avui i demà 644 nedadors d’una trentena de països durant les dues jornades de competició a la piscina Pere Serrat del CN Sant Andreu. Per contra, no hi serà la seva rival per excel·lència, Mireia Belmonte, que està malalta després de competir el cap de setmana.
Una altra de les protagonistes estel·lars de la competició serà la nord-americana i campiona olímpica Missy Franklin, que vol recuperar el seu millor nivell després d’una etapa fosca de la seva vida. La californiana, amb quatre medalles d’or olímpiques i onze de mundials al seu palmarès, ha estat un parell de temporades allunyada dels focus i de la competició a conseqüència d’una forta depressió i per una operació a totes dues espatlles. Franklin ja va participar la setmana passada a Canet de Rosselló i a Barcelona, on va assolir alguns dels seus millors èxits en el mundial del 2013, i vol continuar el seu camí de tornada a l’elit.
Franklin figura inscrita en cinc proves (100 i 200 lliure, 50, 100 i 200 m esquena), encara lluny de l’exigència dels dos grans referents de la competició, si és que no hi ha canvis d’última hora, i Hosszú en sis, fidel al seu ritme maratonià (200 lliure, 50, 100 i 200 esquena, 200 i 400 estils). A més de Franklin, també formen part de la delegació dels Estats Units Molly Hannis i Katie Meili. En les proves de velocitat, la californiana se les haurà amb la japonesa Rikako Ikee i la danesa Pernille Blume.
El trofeu Ciutat de Barcelona servirà de banc de proves per a l’europeu de Glasgow i no hi faltaran les millors representants del club amfitrió, el CN Sant Andreu: Jessica Vall, Lidón Muñoz, Marta González i África Zamorano. Precisament, Vall calibrarà el seu estat de forma amb algunes de les millors bracistes mundials, com ara la russa Yuliya Efimova –campiona olímpica–, la japonesa Kanako Watanabe, la nord-americana Katie Meili, la danesa Rikke Moeller Pedersen i la barcelonina Marina García (CN Sabadell), que diumenge va ocupar el tercer lloc en els 200 m braça de Canet de Rosselló, i va deixar paleses les intencions de tornar a l’elit bracista mundial. Vall assumeix bé la pressió de ser la cap de llista de la delegació local: “No és una motxilla, sinó una motivació. El nivell a la prova de braça serà alt i per això hauré de nedar molt ràpid per estar en les primeres posicions.”
En la braça masculina, destaquen els japonesos Ippei Watanabe i Yasuhiro Koseki, el rus Anton Txupkov, el britànic Ross Murdoch i, fins i tot, el grec Andreas Vazaios, que és especialista en els estils. El britànic James Guy, principal favorit en els 100 m papallona, és un altre dels noms propis de la competició.
Les proves masculines no tenen la mateixa representació d’elit i l’atenció se centrarà en la cursa dels 200 braça, que reunirà els tres medallistes del mundial de Budapest del 2017: el rus Anton Txupkov i els japonesos Yasuhiro Koseki i Ippei Watanabe.