Friev es penja el bronze
Lluita. El lluitador de Sant Adrià de Besòs nascut a Ossètia del Nord va derrotar el macedoni Veselovski per 10-0 en el combat decisiu
El lluitador de Sant Adrià de Besòs Taimuraz Friev va obtenir ahir la medalla de bronze en la modalitat de lluita lliure de 86 quilos en superar en el combat decisiu el macedoni Besmir Veselovski per un contundent 10-0. Al matí, Friev havia perdut contra el francès Akhmed Aibuev la possibilitat de lluitar per un lloc més alt en el podi. El combat es va acabar amb empat (2-2), però la tècnica de dos materialitzada pel lluitador francès li va donar el triomf final. L’equip de la delegació espanyola també es va assegurar una altra medalla mitjançant la balear Graciela Sánchez (57 quilos), que ja té el bronze en el pitjor dels casos i que avui aspirarà a conquerir la plata.
Nascut a Vladikavkaz (1986), Ossètia del Nord, fill petit d’una família de quatre germans, la casualitat va portar Friev al club de lluita de la Mina, a Sant Adrià de Besòs. Amb llicència de la federació catalana i amb la nacionalitat espanyola, Friev (1,73 m) va començar a lluitar perquè es va apuntar a l’activitat extraescolar més popular entre els nens a Ossètia. Primer va competir defensant els colors de Rússia. Quan ja vivia a Catalunya, va participar en es Jocs de Rio en 74 quilos –va caure en el primer combat– i va ser novè en els Jocs Europeus.
Un grup d’àrbitres es planta
Un grup de jutges es va plantar ahir perquè no havien cobrat, fet que va endarrerir la jornada perquè un dels dos tapissos va quedar aturat. Els organitzadors adduïen que cada comitè internacional s’havia de fer càrrec del pagament de les dietes –60 euros a dia– segons a un canvi en la normativa que els jutges no reconeixen perquè consideraven que l’organització havia d’assumir la despesa. Alguns comitès olímpics van garantir als àrbitres que, malgrat tot, els hi pagarien. El comitè olímpic d’Itàlia va prometre que pagaria, però la seva jutgessa va continuar plantada per solidaritat amb els jutges perjudicats, sobretot els dels països africans. Fonts de Tarragona 2018 han dit que l’allotjament, la manutenció i els transports són iguals per a tothom, però que les tasses d’arbitratge depenen de cada comitè olímpic.