Més esport

Retirada de 24 catamarans dels 74 en competició

Vela. El vent va anar en augment en la jornada d’ahir de l’europeu d’F18 i va provocar un abandonament massiu en l’última prova

L’F18 European Championship, que aquesta setmana es disputa a la badia de Roses, afronta la recta final amb molta igualtat entre els catamarans que ocupen les primeres posicions. La jornada d’ahir va estar marcada per vents tèrmics que van bufar a velocitats de fins a 20 nusos i que van provocar moltes retirades en l’última de les tres proves que es van disputar.

Les previsions meteorològiques es van complir i el vent a la platja del Cortal de la Devesa de Sant Pere Pescador va anar augmentant al llarg de la jornada. En les dues primeres proves els participants es van anar adaptant a les condicions d’un mar cada cop més agitat, fins que en la tercera es van veure obligats a abandonar la competició 24 catamarans dels 74 que continuaven en competició.

En aquestes condicions, l’equip grec format per Iordanis Paschalidis i Konstantinos Trigonis va sortir ben parat de la jornada, i molt se li haurien de tòrcer les coses per perdre el títol de campió d’Europa. La lluita pel segon, el tercer i el quarts llocs, en canvi, continuarà en les últimes jornades. Els catalans d’origen australià Mitch i Rubén Booth (CV Palamós) ocupen el segon lloc, però ben a prop hi tenen els equips belgues d’Henri Demesmaeker i Morgan Wirtz (tercers) i de Patrick Demesmaeker i Gilles Tas (quarts).

El catamarà dels australians Brett Burvill i Max Puttman va acabar la jornada segon en la classificació global, però com que es tracta d’una vaixell d’un altre continent, no compleix els requisits per puntuar per al campionat d’Europa.

L’última jornada es disputarà avui i serà decisiva per veure com acaba la lluita pel podi, especialment pel que fa a la segona i la tercera posicions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)