Ciclisme

La Catalunya Bike Race, del 28 al 30 de setembre

Ciclisme. La segona edició de la prova, que té Josep Antoni Hermida i Clàudia Galicia com a ambaixadors, tornarà a ser de categoria UCI XCS 2

Puigcerdà va ser el marc de la presentació de la GAES Catalunya Bike Race, la segona edició de la qual es disputarà del 28 al 30 de setembre a la Cerdanya. La cursa per etapes tornarà a ser de categoria UCI XCS 2 i les dues primeres etapes tindran Puigcerdà com a punt de sortida i arribada, mentre que la tercera es concentrarà a la Molina. El 2017 hi va haver gairebé un miler de participants de 27 països i, per a aquesta tardor, s’espera una participació similar.

El cinc cops olímpic Josep Antoni Hermida i la campiona del món d’esquí de muntanya i subcampiona d’Europa de XCM Clàudia Galicia són els ambaixadors de la Catalunya Bike Race. “Ho té tot: un territori impressionant, una empresa organitzadora de prestigi, un recorregut espectacular, un format per etapes –d’aquesta manera es recupera un model de competició que ja teníem a la ciutat–, uns ambaixadors excel·lents, una competició de nivell internacional, l’oportunitat de promocionar el turisme de la Cerdanya i donar suport a l’esport femení”, va dir l’alcalde, Albert Piñeira, en la presentació de la cursa, epíleg de la temporada: “Acabem l’estiu a Puigcerdà, i això vol dir que acabem amb una competició esportiva en majúscules.” “Josep Antoni Hermida és un referent per a la ciutat, i estem molt agraïts que porti la GAES Catalunya Bike Race a Puigcerdà”, va dir la regidora d’Esports, Mar Quera, que també va dedicar elogis a l’ambaixadora femenina: “La Clàudia Galicia és una referent dins del món de l’esport femení i esperem que això faci que la participació femenina sigui bastant elevada en aquesta segona edició.”

“L’any passat vam fer un campus i hi vam convidar dotze noies. Al campus i a la cursa. I aquest augmentem la participació a setze”, va dir l’osonenca Clàudia Galicia, que acabava de córrer la copa del món a Val di Sole. “Com a novetat d’aquest any, els acompanyants podran pujar al punt d’avituallament 1 per poder gaudir de les impressionants vistes panoràmiques des de dalt del cap de Comella”, va dir Hermida, dissenyador del recorregut, de 160 km i 4.880 m de desnivell positiu acumulat.

Les tres etapes

“Tindrem 33 km de pujada. Serà una etapa dura, de no molts quilòmetres però tècnica i de BTT pur, amb estil”, va assenyalar el corredor del Merida amb referència a la primera etapa, de 65,8 km i 1.545 m cap amunt per la Molina. La segona va cap a l’estació d’esquí de fons de Guils Fontanera i en té 63,9 i 1.800 m. “Trobarem 32 km d’ascens, 27 de descens i només 6 de pla. Hem fet una prova per a tots els gustos: els ciclistes als quals els agrada baixar tindran baixades, aquells a qui els agrada pujar tindran pujades, i els que volen descansar, descansaran poc”, sintetitzava, amb el toc d’ironia que el caracteritza. Hermida, sobre la tercera etapa, de 30 km i 1.500 m cap amunt per la Molina, hi afegia: “Serà curta, amb 13 km de pujada, 12 de baixada i 2 de pla. Sabeu on és el pla? A l’asfalt d’arribada i sortida.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)