Ike vola a Getafe
Campionat d’Espanya. El velocista d’origen nigerià va millorar dues vegades el rècord català de 100 m (10.20 i 10.16) i obté el subcampionat d’Espanya. Estela García també supera el femení (11.30)
Patrick Chinedu Ike, per dues vegades (10.20 i 10.16), i Estela García (11.30), en les semifinals, van sacsejar ahir la taula de rècords catalans amb dues noves plusmarques en l’hectòmetre en una jornada inaugural del campionat d’Espanya a Getafe en què les proves de velocitat van agafar el protagonisme per una dia en les curses de mig fons. A Ike el registre li va servir per assolir el subcampionat, amb la mateixa marca que el vencedor, Aitor Same Ekobo. Estela, en canvi, es va quedar amb les ganes de córrer la final perquè va ser desqualificada per sortida nul·la. “Els blocs de sortida són molt sensibles i deu haver detectat un petit moviment del peu, però no m’he escapat”, va lamentar la nova plusmarquista catalana. L’anterior recordista, la seva companya d’entrenaments Cristina Lara (11.40), va fer per fi la mínima per a l’europeu en les semifinals (11.42) i en la final va assolir el subcampionat amb 11.20, però amb una ventada a favor de 3,8 m/s que invalidava la marca. El títol va ser per a l’andalusa Maribel Pérez (11.17 en la final i 11.33 en semifinals).
Ike, que s’entrena des de fa anys a les pistes de la Mar Bella de Barcelona a les ordres de Luis Sevillano, va superar la marca del gironí Jordi Mayoral (10.28), vigent des del 1996.
Tàctica contra Mechaal
Adel Mechaal no podrà repetir la gesta de Castelló 2015 i Barcelona 2017, en què va segellar el doblet en els 1.500 i el 5.000 m. Ahir va accedir amb solvència a la final dels 1.500 m, però en els 5.000 m va cedir en l’esprint final contra l’aragonès Antonio Abadía. El vencedor i el seu company d’entrenaments Juan Antonio Pérez van fer descaradament tàctica d’equip i des del primer moment van endurir el ritme de cursa amb el propòsit de desgastar al màxim les forces del fondista palamosí. Mechaal va resistir tots els embats i va prendre el lideratge en els últims 600 m, però en el tram final no va poder respondre a l’atac d’Abadia. En la cursa es va reflectir la rivalitat entre aquests atletes, però el català va felicitar esportivament el campió. En els 1.500 m femenins, Esther Guerrero va resoldre amb bona nota el primer repte i avui serà a la final (20.20 h).
Per part catalana, també van pujar al podi Dídac Salas (5,40) i Igor Bítxkov (5,35 m), segon i tercer en salt de perxa, i Pedro José Martín, tercer classificat en llançament de martell (70,90 m).
Raquel González aprofita l’amonestació a Maria Pérez
La mataronina Raquel González (FC Barcelona) va segellar en els 10.000 m marxa el primer títol per a la delegació catalana tot just en la primera final del campionat, disputada en la sessió matinal. La granadina Maria Pérez es va escapar del trio capdavanter, amb la mateixa Raquel i l’atleta de Huelva Laura García Caro, però en el penúltim quilòmetre va ser penalitzada pels jutges per marxa irregular amb una aturada d’un minut al pit lane. La marxadora blaugrana no va desaprofitar l’oportunitat i va assolir el segon títol estatal de la distància amb 43:37.95, lluny de la seva plusmarca espanyola (42:14.12). La campiona va valorar el seu nou títol: “Competir amb la Laura i la Maria fa que assaboreixi més l’or.” I es va referir a l’aplicació del pit lane, que s’estrenava en el campionat: “Tot el que sigui aplicar les noves tecnologies és un avenç.” La molletenca Mar Juárez va acabar sisena amb marca personal (46:25.03) i la triple finalista olímpica Beatriz Pascual, que en la sessió de tarda va ser homenatjada, es va retirar.
Enllaços relacionats
Publicat a
Notícies
Dissabte,16 novembre 2024