Tennis

Èpic triomf de Nadal sobre Thiem que el posa a la semifinal

Tennis. Ha acabat imposant-se per 0-6, 6-4, 7-5, 6 (4) -7 i 7-6 (5) a la central de Flushing Meadows i ara s’enfrontarà a Juan Martín Del Potro

Rafael Nadal ha superat aquesta matinada Dominic Thiem a l’Open dels EUA en un partit que s’ha resolt amb un desempat, després de cinc sets, per 0-6, 6-4, 7-5, 6 (4) -7 i 7-6 (5). Nadal, número u del món i actual campió del torneig, s’enfrontarà en la semifinal a l’argentí Juan Martín Del Potro. Thiem, que era el novè favorit, ha arrasat en el primer set amb un contundent 0-6 i, tot i la remuntada del manacorí, l’ha pressionat durant quatre hores i 49 minuts, forçant dos tie-breaks decisius.

L’austríac ha començat dominant clarament a la pista principal de Flushing Meadows, i s’ha fet amb la primera mànega en tan sols 24 minuts a força de serveis guanyadors. Nadal ha respost en el segon set, acostant-se a la xarxa i allargant els intercanvis per cansar el seu oponent. Així, l’austríac ha acabat cometent 58 errades no forçades en total, enfront de les 49 de Nadal. En el tercer parcial s’ha mantingut la lluita titànica, fins al punt que, amb el marcador en 6-5 a favor de Nadal, el punt de set ha trigat uns vuit minuts a resoldre’s a favor seu entre anades i vingudes dels empats als punts d’avantatge.

Quan semblava que el partit cauria del costat del número u mundial, ja en el quart set i ben passades les dues hores de joc, Thiem ha tornat a aparèixer. Nadal l’avantatjava 6-5, però ha comès una errada que li ha permès forçar un tens tie-break. El cas és que el partit ha hagut de resoldre’s en un cinquè set, en el qual l’austríac no ha reculat i ha tornat a forçar un emocionant desempat. Finalment, Nadal s’ha endut el partit més llarg del torneig, que ha acabat de matinada.