Ciclisme

La Tramun, més dura

Ciclisme. La vintena edició, tercera internacional, tindrà més quilòmetres per la prova UCI i destaca la presència de la noruega Gunn-Rita Dahle, un mite de la BTT

La Tramun es va presentar ahir amb un recorregut més dur i més llarg que el de l’edició passada i apostant per intentar promocionar la BTT entre les dones. El director de la prova, Francesc Ferragutcasas, va explicar que la prova segueix dins les UCI Marathon Series, es farà el 14 d’octubre i tindrà 77 km. Seran nou més que en l’edició passada ja que ha incorporat una pujada i una baixada que n’incrementen la duresa. La Tramun sortirà de Sant Esteve d’en Bas i arribarà a Girona, al pavelló de Fontajau. Hi ha 85 inscrits de 15 països diferents, i s’espera que aquesta xifra augmenti una mica en els pròxims dies. La prova curta per als participants més locals tindrà 33 km, i s’espera superar els 400 participants.

En la cursa internacional destaca la presència de dos corredors del top 10 mundial masculí, l’italià Samuelle Porro i el noruec Ole Hem, i també hi haurà el guanyador de l’edició del 2016, el belga Sébastien Carabin. En la prova femenina competirà un mite de la BTT, la noruega Gunn-Rita Dahle, que va ser campiona olímpica l’any 2004, té quatre títols mundials i sis d’Europa, i als seus 45 anys encara és a l’elit. També competiran la suïssa Esther Süss i la belga Alice Pirard, guanyadora l’any passat.

En un intent de potenciar la participació femenina en les dues proves amb vista als pròxims anys, la novetat d’aquesta edició és que aquest diumenge es farà una pedalada de 30 km només per a dones als voltants de Fornells de la Selva. Es vol aprofitar la presència de Gunn-Rita Dahle, que vindrà una setmana abans amb la família, perquè tothom que vulgui pugui pedalar al costat d’una de les grans corredores de la història de la BTT.

El diputat d’Esports de la Diputació de Girona, Carles Salgas, va explicar en la presentació que la prova entra de ple en el plantejament “de potenciar el turisme esportiu de Girona, i tenim l’entorn i la bona organització per assegurar-ne l’èxit”. Josep Pujols, regidor d’Educació i Esports de l’Ajuntament de Girona, va destacar: “Es tracta d’una prova consolidada, que posa Girona dins el mapa en l’àmbit europeu del ciclisme.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)