Els arguments del projecte Pirineus - Barcelona 2030
El COI va comprovar, en la seva visita a principis de setembre, que Catalunya disposa d’unes instal·lacions suficients per acollir uns Jocs d’hivern i que totes les infraestructures que es construirien perquè l’esdeveniment fos una realitat són també una necessitat del territori
Per tal de conèixer el plantejament i les línies mestres del projecte Pirineus - Barcelona, com determina el nou reglament olímpic quan un territori aspira a organitzar uns Jocs, entre el 3 i el 5 de setembre passats, el suís Gilbert Felli va visitar Catalunya. Consultor del COI i ex-director executiu d’uns quants Jocs Olímpics, Felli va realitzar la seva avaluació guiat per la secretaria general de l’Esport. El seu veredicte favorable es va saber abans-d’ahir i ha suposat una important empenta per a la proposta catalana d’organitzar els Jocs d’hivern del 2030.
Què va veure Gilbert Felli abans d’aprovar el projecte? Quins llocs va visitar? D’entrada, cal subratllar que va poder comprovar com el projecte Pirineus - Barcelona respon amb nota als dos principals requisits de la nova normativa del Comitè Olímpic Internacional: ofereix les instal·lacions suficients per acollir uns Jocs d’hivern i totes les infraestructures que es construirien perquè l’esdeveniment fos una realitat són una necessitat per al territori. Una d’elles, el desdoblament de la C-16, la va poder tastar personalment perquè aquesta va ser la via per on va viatjar des de la capital catalana fins als Pirineus.
Neu i gel
L’aeroport de la Seu d’Urgell i les pistes d’esquí de la Molina, Masella i Baqueira Beret són els quatre llocs clau de la meitat pirinenca de la candidatura catalana. Allà es disputarien, lògicament, les proves dels esports de neu, mentre que a la ciutat de Barcelona, i al seu cinturó, tindrien lloc les competicions de gel. Amb aquesta idea el consultor del CIO va visitar les instal·lacions del FC Barcelona –el nou Palau Blaugrana podrà convertir-se, si cal, en un imponent palau de gel–, el Pavelló Municipal Olímpic de Badalona, la pista coberta d’atletisme que hi ha a Sabadell o el Palau Sant Jordi. Gilbert Felli va veure també altres espais que es podrien adaptar a la competició, com ara els pavellons de les fires de Barcelona i l’Hospitalet o el Centre de Convencions Internacionals, al Fòrum.
Notícies
Dimarts,19 novembre 2024