La història interminable
El CPA Olot aconsegueix a França el seu dotzè mundial de grups de xou, el sisè consecutiu, en un gran festival del patinatge català que completen el CPA Girona, amb el subcampionat, i el Reus, amb el quart lloc
El CPA Olot va allargar ahir a Mouilleron-le-Captif (França) la seva llegenda amb el dotzè títol mundial de grups de xous, el sisè consecutiu, en un dissabte de glòria per al patinatge català. El CPA Girona va repetir el subcampionat mundial del 2017 –el tercer de la seva història– i el Reus es va enfilar fins a la quarta posició.
El xou Without options, que ja va triomfar en el campionat d’Europa a Lleida, va ser interpretat per les olotines vorejant la perfecció, amb una energia i una seguretat absolutes, fruit dels duríssims entrenaments que han dut a terme durant tot un any. Així, com a Lleida, el jurat es va rendir als peus de l’equip concedint tres puntuacions màximes (10) en la interpretació artística. “Cada any tenim més pressió i sembla que cada vegada hagi de ser l’últim. «Aquest any, no», pensem; per això té més mèrit continuar guanyant”, va assenyalar l’entrenadora de l’equip, Ester Fàbrega.
La coreografia de Ricard Planiol i Fàbrega no només és arriscada, sinó també absolutament sensacional quan surt bé. Està situada en un escorxador, amb els animals a punt de morir, i un d’ells que intenta sobreviure fins que arriba un inevitable i tràgic final. Tot això, amanit amb una banda sonora en què destaca sobretot la música electrònica. A part de triomfar en l’europeu, les olotines ja havien quedat campiones de Catalunya. En el campionat d’Espanya, però, van patir una derrota imprevista contra el CPA Girona.
Ahir les gironines, que en l’europeu es van haver de conformar amb el quart lloc, van sobreposar-se i van donar el millor d’elles mateixes amb el xou Here I am, basat en les històries d’On és Wally? Tot i tenir una petita sanció per una errada tècnica menor, van rebre dos puntuacions molt properes al 10 (9.8).
El CPA Olot ja havia estat campió mundial l’any passat en els World Roller Games de Nanjing (Xina) amb el xou Soc innocent. Des del 2004 l’equip acumula dotze títols mundials més tretze campionats d’Europa i 14 campionats d’Espanya, entre altres victòries de mèrit. L’auge dels grups de xou a Catalunya –a un pas de copar els tres llocs del podi en el mundial de França– arriba just un any abans dels World Roller Games de Barcelona, en què es decidiran els títols mundials de la pròxima temporada.
El campionat mundial acaba amb un balanç per al patinatge català de quatre medalles, les dues d’ahir i les que van aconseguir en la categoria individual els patinadors Pau Garcia (júnior) i Pere Marsinyach (sènior).
El Lliçà de Vall, 8è en els quartets
L’AP Lliçà de Vall va acabar en la vuitena posició en la modalitat del quartets. El conjunt vallesà va fer una bona actuació amb el seu muntatge d’Elles! i va quedar just al darrere del Club Doctor Patín de Madrid, al qual havia superat en l’europeu. El Lliçà de Vall no va poder igualar la sisena posició que va aconseguir en el mundial de la Xina del 2017. El títol va ser per a l’equip italià del Neovis, mentre que la medalla de plata la va guanyar el The Project portuguès i el bronze va ser per a uns altres italians, el Celebrity.
Notícies
Diumenge,24 novembre 2024