Ciclisme

MARC SOLER

CICLISTA DEL MOVISTAR

“Valverde és un cas únic, no m’hi puc comparar”

El vilanoví desmenteix que tingués una oferta de l’Sky i afirma que va lligar la renovació amb el seu equip abans del Tour

Té garantida la presència en un Tour que considera “duríssim”

L’escalada
Des de juvenil Marc Soler sempre s’ha considerat un escalador, tot i que la seva alçada (1,86 m) juga contra la visió que té l’afició dels grans especialistes en la muntanya. La seva progressió en la contrarellotge –va disputar el mundial– i en les grans clàssiques el converteix en un ciclista indispensable en qualsevol equip, un tot terreny que va esclatar en la Volta del 2017 i va triomfar en la París-Niça del 2018
Alejandro, Froome o Thomas demostren que la vida del ciclista professional cada vegada s’allarga més

Marc Soler (1993, Vilanova), ara de vacances mentre espera la primera concentració del Movistar, fa el balanç d’un 2018 que li ha permès debutar en el Tour i la París-Roubaix, conquistar la París-Niça i renovar fins al 2021 amb l’equip d’Eusebio Unzue.

Començar una temporada al gener a Austràlia i acabar-la al mundial no és massa exigència?
En principi estava tot programat, però és cert que després del Tour sí que tot se’m va fer llarg, però crec que vaig acabar bé i amb força.
Ha viscut el seu triomf més gran, a Niça, però també la decepció de l’equip al Tour. Té una sensació agredolça?
Personalment crec que he complert els objectius que m’havia proposat. Amb Unzue havíem quedat de fer dos grans pics de forma, un per la Volta i la París-Niça i l’altre pel Tour, i crec que vaig rendir bé en aquests dos moments transcendentals. Després vam allargar més la temporada i les meves condicions no eren les millors. Jo no soc com Alejandro Valverde. Ell és un corredor únic que està al cent per cent sempre. M’haig de proposar uns objectius i preparar-los com més bé millor. Tres voltes, per exemple, durant tot l’any i anar a totes.
Al Tour, amb l’arribada a la muntanya, va cedir molts minuts (25). Va ser un defalliment, com el de la Vuelta el 2018?
Era una situació molt diferent. A França teníem tres líders (Quintana, Landa i Valverde) i ja estava previst que perdés temps i que no em cremés per poder ajudar-los en les etapes següents, les més dures.
Van sentir impotència pel domini de l’Sky, que de fet ja és un clàssic?
Ho vam intentar de totes les maneres i en tots els terrenys. Mai perds l’esperança de girar la truita, però és veritat que la il·lusió amb la qual comences es va perdent quan els rivals no cedeixen.
El debut a la París-Roubaix també devia ser especial?
És una cursa impressionant. No té res a veure amb qualsevol altra en què hagi estat, sobretot pel públic i per la brutal tensió que hi ha en el pilot. Indescriptible.
Durant el Tour es va dir i es va publicar que tenia una oferta milionària i un peu a l’Sky. El van temptar?
Em va fer gràcia perquè la gent va parlar sense saber res. Era una notícia sense cap base però que podia generar algun problema amb el Movistar. La realitat, amb tot, és que ja tenia la renovació emparaulada amb Eusebio Unzue des del campionat d’Espanya. Això va demostrar que l’oferta de l’Sky no era real.
La confiança mútua amb Unzue i Movistar és absoluta. Ja deuen tenir pensat el calendari del 2019?
Serà bastant semblant al d’aquest any, tot i que començaré una mica més tard per poder estar millor de forma en la part final.
Al Tour s’hi veu?
Pel que hem parlat Nairo i jo segur que hi serem, tot i que la vida pot donar mil voltes.
Ha vist el recorregut?
Sí. És molt dur, molta muntanya i molt pocs quilòmetres de contrarellotge, ideal per a Quintana, que per mi encara té mentalitat i força per guanyar el Tour contra qui sigui.
Què ha après al costat de Valverde?
Primer, que amb 39 anys encara pots estar a dalt de tot i després, el seu caràcter. Contagia sempre l’equip d’un ambient molt sa i això fa que les coses ens surtin més bé.
Els veterans no volen rendir-se. Tampoc Froome després de l’exhibició al Giro...
Ni Thomas, que va guanyar el Tour amb 32 anys. Les trajectòries dels ciclistes s’estan allargant cada vegada més, però també venen joves amb gran progressió, com Egan Bernal o Enric Mas.
Què considera que ha de millorar, el físic, la mentalitat o tot plegat?
La visió de cursa, sobretot; saber com va sempre i llegir-la bé, l’estratègia a seguir en cada moment.
El veurem a la Volta a Catalunya del 2019?
Espero que sí, però no ho sé dir ara; a banda del Tour, no tinc més plans concrets.
Què li sembla el fitxatge d’Edu Prades?
Molt bo. És un corredor que guanya perquè és molt ràpid i tots els equips el que busquen al final és sumar victòries.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)