L’europeu en joc amb Carlos Viver i Eli Cesáreo
Handbol. La rejovenida selecció estatal femenina, que dirigeix el tècnic de Granollers, debuta avui, contra Croàcia, en el campionat d’Europa que es disputarà a França fins al 16 de desembre
Des d’abans-d’ahir es disputa, a França, el campionat d’Europa de seleccions femenines, en què l’handbol català està representat pel seleccionador estatal, Carlos Viver, i per la jove pivot de només 19 anys Elisabet Cesáreo.
El tècnic vallesà afronta el seu primer gran repte al capdavant de les Guerreres amb un grup de 16 jugadores, entre les quals només hi ha quatre subcampiones del món de l’any 2014 i tan sols una, la veterana portera Sílvia Navarro, passa dels 30 anys. I és que en l’horitzó de Carlos Viver, i de la selecció estatal femenina, brilla especialment el mundial que es disputarà l’any 2021 a Catalunya. Aquest és, sens dubte, l’objectiu a llarg termini i és per això, principalment, que s’ha produït aquest relleu generacional. També hi han influït, això sí, les lesions que han tingut durant els últims mesos jugadores importants en l’àmbit estatal, com ara la catalana Ivet Musons. En tot cas, Carlos Viver manegarà un grup de jugadores de present i, sobretot, de futur.
Una de les apostes de qui va ser entrenador del Fraikin Granollers fins al 2017 és la catalana Eli Cesáreo. Nascuda a Sant Joan Despí i formada al CH Sant Vicenç, tot i la seva joventut és la segona temporada que juga en la divisió d’honor femenina, a l’Aula Cultural de Valladolid. “Quan en Carlos em va trucar, un matí, no sabia què dir. Em vaig quedar sense veu”, confessava abans de partir cap a França. La pivot catalana assegura també que s’ha sentit “confiada i segura” en els partits de preparació de l’europeu que ha disputat la selecció estatal durant els últims dies. “Em queda molt per aprendre i per millorar, però tinc sensacions positives”, deia, en aquest sentit. Sobre la dificultat del campionat d’Europa que està a punt de disputar, Cesáreo considera “mol difícil” la primera fase, en la qual Espanya trobarà les seleccions de Croàcia, Hongria i els Països Baixos. Amb tot, hi afegia: “Veig bé l’equip, som joves però tenim també jugadores amb experiència. Mirarem d’estar a dalt i aconseguir una medalla. Aquest és el nostre objectiu.”
El combinat estatal, que va arribar ahir a França, debutarà a les 18 h contra la selecció croata, a L’Axone, el pavelló multiusos de la localitat de Montbéliard, molt a prop de la frontera Suïssa. Dilluns s’enfrontarà a la selecció dels Països Baixos i dimecres, a la d’Hongria. Pel que fa als favorits del torneig, a banda de l’amfitriona, França, els dos grans noms són els de Rússia i Noruega, sense oblidar els Països Baixos. Serà, en tot cas, un campionat molt igualat en què convé no descartar Romania, Suècia, Dinamarca i Hongria.
El sistema de competició
Es classificaran les tres primeres seleccions dels quatre grups de quatre equips de la fase preliminar, i arrossegaran els punts aconseguits en la fase principal, formada per dos grups de sis. Les classificades dels grups A i B integraran el grup I, mentre que les procedents dels grups C i D formaran el grup II. En la Final Weekend, el primer del grup I s’enfrontarà al segon del grup II, en una semifinal, i el primer del grup II s’enfrontarà al segon del grup I, en l’altra. El 16 de desembre, els guanyadors jugaran la final de París i els perdedors competiran pel bronze.
Publicat a
Notícies
Divendres,15 novembre 2024