Més esport

Catalunya assoleix la fita

Curses d’orientació. La selecció catalana farà el seu debut internacional en el mundial de la Molina, que tindrà lloc el 27 i 28 de juliol del 2019 i una participació d’un miler de corredors

L’estrena de la selecció catalana de curses d’orientació tindrà lloc en el setzè mundial de la Molina, que ahir va ser presentat al Museu i Centre d’Estudis de l’Esport Dr. Melcior Colet. La prova es disputarà el 27 i 28 de juliol de 2019 i comptarà amb una participació d’un miler de corredors d’arreu del món. Catalunya hi aportarà nou equips repartits en les categories sèniors, joves i veterans (en homes, dones i mixtes). Els seus integrants seran seleccionats segons els resultats que aconsegueixin en les dues curses classificatòries de la copa catalana, que es faran a principi de 2019. “Prepararem la selecció tant des del punt de vista físic com estratègic amb sessions teòriques, entrenaments nocturns i debats en línia sobre els mapes”, explica Albert Herrero, seleccionador català i campió d’Europa 2017.

Segons explica Miquel Soro, codirector tècnic del comitè organitzador del mundial –que aquest any no s’ha disputat tot i que és una cita anual–, la competició atraurà corredors dels països amb els millors especialistes internacionals, com ara Estònia, Letònia, Finlàndia, Noruega, Suècia i Rússia, però també de la resta d’Europa i de fora del continent, sobretot d’Oceania (Austràlia i Nova Zelanda), on va néixer aquesta esport. El secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, posa en relleu la importància que els esports practicats “a la natura” han adquirit els últims anys a Catalunya i destaca la bona feina feta per la federació catalana: “Segur que ha ajudat a portar el mundial a casa nostra.” El president de la federació catalana (FCOC) assegura que el mundial serà una “oportunitat de projectar-nos a escala mundial des de la Molina”, mentre que la directora comercial de l’estació de la Cerdanya, Marta Viver, destaca ue aquesta activitat permet “desestacionalitzar” les seves activitats.

L’ESTRENA

Nou equips formaran la delegació catalana a la Molina

Curses que es corren amb mapa i brúixola

Les curses d’orientació –especialitat també coneguda en català amb el terme rogaine– compta amb federació pròpia (la IRF) des del 1989 i té un alt nivell de participació a Catalunya. Es tracta d’un esport de navegació camp a través en el qual els participants, amb l’ajut d’un mapa i una brúixola, han de desplaçar-se a peu amb l’objectiu d’aconseguir, en un temps concret, la màxima puntuació possible. Els punts s’aconsegueixen passant per unes fites ubicades en el terreny i valorades de 3 a 9 punts, segons la dificultat física o tècnica per accedir-hi.

El mundial de la Molina, que ja va organitzar els europeus de 2013 i 2016 tindrà dos formats de competició, de 24 i de 6 hores. L’espai on tindrà lloc abastarà uns 150 quilòmetres quadrats amb un desnivell de 1.200 metres entra la plana de la Cerdanya (1.300 m) i la Tossa d’Alp (2.536 m). Aquesta diferència de desnivell serà un dels factors més rellevants a tenir en compte pels participants.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)