Tennis

L’ITF de la Bisbal no para de créixer

Tennis. El torneig empordanès, que s’estrenarà com a 60.000+H i és ja el segon més important de l’Estat, fa un salt de qualitat i comptarà amb dues jugadores entre les cent millors del món

El canvi de categoria del torneig ITF de la Bisbal Sol Gironès, que passa de ser un 25.000+H a un 60.000+H , el converteix en la segona competició femenina més important de l’Estat, només superada pel Mutua Madrid Open. Aquest salt qualitatiu es reflecteix en la inscripció del torneig, que es disputarà entre el 13 i el 19 de maig a les instal·lacions del club bisbalenc i que avui s’ha presentat a la seu de la Generalitat a Girona, que n’és el principal patrocinador.

Tot i que encara no és definitiva, la llista d’inscrites inclou dues jugadores del top 100 del rànquing de la WTA, la sèrbia Ivana Jorovic (99a) i la luxemburguesa Mandy Minella (100a). Catorze jugadores més ocupen un lloc entre la 100 i la 150 del món, incloses les empordaneses Paula Badosa (124) i Aliona Bolsova (140).

La dotació del torneig bisbalenc no és l’únic atractiu per a les jugadores que el disputaran. També el beneficia la situació en el calendari, just la setmana abans de la prèvia del Roland Garros, o i més després d’haver atès la demanda de les jugadores d’utilitzar la mateixa pilota que el Grand Slam parisenc. A més, la Bisbal també aporta els últims punts (100 per a la guanyadora) per millorar el rànquing amb vista a la configuració del quadre de Wimbledon (tant del principal com de la prèvia).

El nivell assolit pel torneig en només quatre edicions és un fet. I ho demostra que la campiona de fa dos anys, Georgina Garcia, no ha pogut accedir al quadre principal per rànquing (179) i ha sol·licitat una invitació. També n’ha demanada una l’alemanya Sabine Lisicki, qui va arribar a ser finalista de Wimbledon (2013) i número 12 del rànquing mundial.

El torneig la Bisbal Sol Gironès guanya en qualitat, però també en difusió. L’organització ha arribat a un acord amb Eurosport 2 perquè retransmeti el torneig sencer. Esport 3 també n’oferirà la final. El senyal el produirà Televisió de Girona. Sens dubte, un actiu important per atraure més patrocinadors (36 de privats aquest any) i optar a fer encara un altre canvi de categoria –es valora la possibilitat d’organitzar un 80.000– l’any que ve. Les institucions –Diputació de Girona, Ajuntament de la Bisbal, Consell Comarcal del Gironès i federacions catalana i espanyola– també donen suport al torneig.

Un sistema que “canviarà” el tennis

El torneig bisbalenc introdueix diverses novetats a nivell logístic. La més important és l’estrena mundial d’un nou jutge de línia electrònic de màxima precisió –semblant al conegut ull de falcó– batejat amb el nom de Foxtenn i desenvolupat per una empresa catalana. “Canviarà el futur del tennis”, explica Xavier Simon, president de l’empresa impulsora. El nou sistema, certificat per l’ATP i la WTA, disposa de 40 càmeres que ofereixen deu mil imatges per segon. “S’ensenya el bot real, no una simulació”, motiu pel qual el marge d’error d’aquesta nova tecnologia és de “zero.” Aquest sistema s’utilitzarà en tots els partits de la pista central. L’edició d’aquest any, a més, disposarà de nois i noies del club per fer d’aplegapilotes en tots els partits del torneig.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)