Tennis

Badosa i Bolsova, endavant

Tennis. Les jugadores empordaneses debuten amb victòria contra Kucova i Hoste, respectivament, a l’ITF La Bisbal Sol Gironès i avancen a la segona eliminatòria

Bon debut de les jugadores gironines en l’ITF La Bisbal Sol Gironès. Tant la begurenca Paula Badosa com la palafrugellenca Aliona Bolsova van superar ahir la primera eliminatòria del torneig empordanès, que aquest any augmenta la seva dotació en premis fins als 60.000 dòlars.

Primer va ser Badosa qui, en el segon torn de la pista central, va superar la seva estrena contra l’eslovaca Kristina Kucova. L’empordanesa va demostrar paciència contra una jugadora molt rocosa i capacitat de superació en els moments crítics. Badosa, sisena cap de sèrie, va haver de recuperar dues vegades el seu servei –un en cada set– en un partit de moltes alternatives en què es van produir fins a deu trencaments. El partit començava amb un preocupant 1-3 a favor de Kucova, però Badosa recuperava el servei en el vuitè joc (4-4) i s’enduia la mànega amb un altre trencament en el desè (6-4). Badosa es posava 2-0 en el segon set –encadenava set jocs seguits guanyant–, però va tenir una davallada en el tercer joc i la seva rival remuntava amb un 2-3 i dos trencaments consecutius. Badosa, que començava el sisè joc penalitzada amb un 15-0 per haver rebut instruccions del seu entrenador, Xavi Budó, va reaccionar a temps, va treure el caràcter i va recuperar el domini trencant dos cops el servei de la seva rival (5-3). El partit va acabar encara amb un trencament més per a cada una (set en la segona mànega) i un resultat de 6-4 i 6-4. Badosa jugarà avui contra la balear Rosa Vicens, provinent de la fase prèvia.

Bolsova va saltar tot seguit a la pista per jugar contra la barcelonina Claudia Hoste, que havia entrat en el quadre amb invitació i que recentment ha començat a entrenar amb el grup de competició del CT Salt. La de Palafrugell, vuitena favorita, no va tenir cap problema per endur-se la mànega amb facilitat, però en la segona la seva rival va créixer i va aconseguir forçar el joc de desempat. Bolsova no va permetre que el partit s’allargués un set més i va segellar amb un 6-1 i 7-6.

La propera rival de la palafrugellenca serà l’australiana Naikhta Bains, que va eliminar la catalana Georgina Garcia-Pérez, campiona el 2017, per 7-5 i 7-6. El torneig empordanès queda sense cap de les seves campiones després de les derrotes en la primera jornada de la mexicana Renata Zarazua (2016) i la jugadora de Liechtenstein Kathinka von Deichmann (2018).

Entre les principals favorites, la suïssa Stefanie Voegele (3) va guanyar la sueca Mirjam Bjorklund (1-6, 7-5 i 6-4) i la txeca Marie Bouzkova (4), la grega Valentini Grammatikopoulou (6-3 i 6-2). L’alemanya Sabine Lisicki, finalista de Wimbledon el 2013, va debutar amb una invitació del torneig i va perdre contra l’hongaresa Dalma Galfi (6-1 i 6-1).

1a eliminatòria
Minella (1)-Jones (Q) 6-2 i 7-5
Badosa (6)-Kucova 6-4 i 6-4
Bolsova (8)-Hoste (WC) 6-1 i 7-6
Voegele (3)-Bjorklund (Q) 1-6,7-5 i 6-4
Vicens (Q)-Guerrero (WC) 6-3 i 6-4
Galfi (Q)-Lisicki (WC) 6-1 i 6-1
Bouzkova (4)-Grammatikop. 6-3 i 6-2
Bains (Q)-Garcia-Pérez 7-5 i 7-6
Pista central. 2a eliminatòria
M. Minella (1)-Y. Wickmayer
R. Vicens (Q)-P. Badosa (6)
A. Bolsova (8)-N. Bains
M. Zanevska-O. Danilovic (5)
Pista 2. 2a eliminatòria
E. Gorgodze-I. Jorovic (8)
M. Kostyuk (Q)-S. Voegele (3) X. Wang-D. Seguel
Pista 3. 2a eliminatòria
M. Bouzkova (4)-D. Galfi (Q)

L’esperit de superació de Jones

Mandy Minella, primera favorita, va derrotar en la primera eliminatòria Francesca Jones (6-2 i 7-5), una jugadora britànica provinent de la fase prèvia elogiada pel seu esperit de superació. Jones va néixer amb només vuit dits a les mans –el polze i tres dits més a cada mà– i set en els peus a causa d’una rara malaltia que afecta el seu desenvolupament. La dificultat que té per agafar la raqueta ha afectat els seus tendons, i això l’ha obligat a passar diverses vegades per la sala d’operacions. A més la falta de dits en els peus –en el seu peu bo només en té tres– afecta la seva estabilitat. La britànica, establerta a Barcelona, és la número 459 del rànquing de la WTA.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)