Els Dragons preparen l’aterratge al Camp Nou
Rugbi a 13. El partit ha aixecat una gran expectació a Perpinyà i la Catalunya del Nord i s’espera que l’entrada superi àmpliament la del partit del 2016 a Montjuïc (18.510 espectadors)
Pràcticament no queda cap autobús lliure a la Catalunya del Nord per portar algun dels aficionats dels Dragons catalans de rugbi a 13 que volen assistir a l’històric partit de dissabte al Camp Nou (16.30 h) contra els Wigan Warriors. El diari L’Indépendant informava ahir que hi havia una autèntica bogeria per trobar una plaça lliure o perquè alguna penya pogués noliejar algun autobús més. S’espera que uns 20.000 aficionats de l’equip vinguin fins a Barcelona per viure una festa que inclourà també activitats prèvies amb música i castellers. Una altra cosa serà l’interès que pugui aixecar aquest partit al Principat ja que el rugbi a 13 –que va arribar a tenir selecció pròpia– és una modalitat poc arrelada i sense clubs que el practiquin.
Els Dragons, formats el 2006 d’una fusió dels dos grans clubs de la Catalunya del Nord d’aquesta modalitat, van aixecar l’any passat el seu primer títol oficial en la Challenge Cup després de vèncer a Wembley els Warrington Wolves (20-14). Els Warriors, el rival a Barcelona, són els actuals campions de la Super League i en la primera volta van imposar-se amb autoritat als catalans (42-0). Els de Perpinyà arriben al duel després de classificar-se per als quarts de final de la Challenge Cup. En la lliga són quarts (8 victòries i 6 derrotes). Al final de la fase regular els vuit millors conjunts jugaran la fase per al títol. Els Warriors són vuitens.
El partit ha estat possible per la bona relació entre els presidents Bernat Guasch (Dragons) i Josep Maria Bartomeu (FC Barcelona). Guasch no només parla català sinó que és un defensor a ultrança del catalanisme del club, molt més enllà de qüestions folklòriques. L’himne oficial de l’equip és Els segadors i cada vegada hi ha més estelades a les grades del Gilbert Brutus de Perpinyà.
Avui es muntaran els pals de rugbi –els mateixos que es van fer servir en la final del Top 14 del 2016– i es dibuixaran les línies. El camp no farà exactament els 100 metres dels camps de rugbi a 13 oficials sinó 94, però no serà l’únic. Això també passa, per exemple, al terreny de joc del Castleford. Els Dragons ja van jugar a Barcelona, a l’Estadi Olímpic de Montjuïc el 2009, davant de 18.510 espectadors, una xifra que se superarà amb escreix.
El Camp Nou té el rècord d’assistència europeu en un partit de rugbi tradicional (o a 15) en la final del Top 14 del 2016 (99.124).
SÍMBOLS
L’himne del club, campió de la Challenge Cup el 2018, és ‘Els segadors’Una samarreta especial per recordar l’esdeveniment
Els Dragons portaran per al duel de dissabte una samarreta especial. Serà blaugrana, en homenatge al Barça, i amb una senyera al davant. El club de Perpinyà sol jugar amb una samarreta blanca, vermella i groga i al seu escut sempre hi ha figurat la senyera. El club ven una edició especial d’aquesta samarreta al seu web oficial, www.catalansdragons, per 62 euros. El club té com a principal patrocinador el govern administratiu d’Occitània (o sud de França), que va sorgir el 2014 de la fusió de les regions de Llenguadoc-Rosselló i de Migdia-Pirineus.