Tennis

L’art de trencar el servei

Tennis. Badosa derrota Minella, primera favorita, en un partit ple de ruptures i es classifica per a les semifinals de l’ITF La Bisbal Solgironès. Garcia-Pérez jugarà la final de dobles amb Galfi

Paula Badosa va classificar-se per a les semifinals de l’ITF La Bisbal Solgironès en derrotar la primera cap de sèrie del torneig, la luxemburguesa Mandy Minella (6-3 i 6-4). La jugadora de Begur millora la seva actuació de l’any passat –va perdre en els quarts de final contra Kathinka von Deichmann, vencedora del torneig– i sumarà punts per al rànquing de la WTA, en el qual ocupa la 135a posició. Badosa, vuitena favorita, no havia jugat mai contra Minella. La luxemburguesa ocupa el 99è lloc del rànquing mundial i era una de les dues jugadores del quadre de la Bisbal situades en el top 100 mundial (l’altra, la suïssa Stefanie Voegele, va caure en la segona eliminatòria).

Tant Minella com Badosa van defensar el seu servei en els dos primers jocs, però a partir del tercer el partit va entrar en revolució amb una ràtzia de trencaments (en total, vuit per a Badosa i cinc per a la seva rival). La de Begur n’aconseguia dos en els tres jocs següents (3-2 amb servei a favor) i posava les bases per endur-se la mànega, que va assolir en el novè joc (6-3) amb un altre trencament.

La inconsistència en el servei es va mantenir en el segon set. Badosa obria la mànega i guanyava els dos primers jocs, però la seva rival li tornava el trencament en el tercer i igualava en el quart (2-2). Badosa va conservar el servei en el cinquè joc però, a partir d’aquí, ja només es van produir trencaments. L’empordanesa agafava avantatge en el quart 2-4 i tancava el partit amb un últim trencament en el desè (4-6).

L’empordanesa jugarà avui les semifinals conta l’hongaresa Dalma Galfi, que va derrotar la belga Maryna Zanevska (3-6, 6-1 i 6-2) i s’ha convertit en la revelació del torneig en haver accedit a la penúltima eliminatòria des de la fase prèvia.

L’altra semifinal la jugaran la jove promesa xinesa Xiyu Wang i la georgiana Ekaterine Gorgodze. Ahir van derrotar, respectivament, dues jugadores provinents de la qualificació: la ucraïnesa Marta Kostyuk (7-5 i 7-5) i l’australiana Naikhta Bains (6-2 i 7-5), que havia estat botxí d’Aliona Bolsova en la segona eliminatòria.

En el quadre de dobles, la catalana Georgina Garcia-Pérez, campiona individual el 2017, va superar les semifinals del quadre de dobles vencent amb Dalma Galfi la parella formada per la brasilera Laura Pigossi i l’holandesa Rosalie van der Hoek (7-5 i 6-0). Aliona Bolsova, amb Xiyu Wang com a companya, va perdre l’altra semifinal contra la parella formada per les australianes Arina Rodionova i Storm Sanders (6-1, 4-6 [10-6]).

LA DADA

13
trencaments
hi va haver en els 19 jocs que va tenir el partit, vuit per a Badosa i cinc per a Minella.
Quarts de final. Individual
Gorgodze-Bains (Q) 6-2 i 7-5
Galfi (Q)-Zanevska 3-6, 6-1 i 6-2
Wang-Kostyuk (Q) 7-5 i 7-5
Badosa (6)-Minella (1) 6-3 i 6-4
Semifinals. Dobles
Galfi/Garcia-Pérez 7-5 i 6-0
Pigossi/Van der Hoek
Rodionova/Sanders 6-1, 4-6 (10-6)
Bolsova/Wang
Ordre de joc. Pista central
Wang-Gorgodze SF (ind.)
Badosa (6)-Galfi (Q) SF (ind.)
Rodionova/Sanders F (dob.)
Galfi/Garcia-Pérez
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)