Pons segella el bitllet per al mundial en 400 m estils
Natació. El nedador solleric del CN Sant Andreu s’imposa al trofeu Ciutat de Barcelona en la seva especialitat amb un gran registre de 4:14.81
El solleric Joan Lluís Pons (CN Sant Andreu) arribava al trofeu Ciutat de Barcelona motivadíssim. Convençut de la feina feta, les mostres de suport i confiança rebudes per part dels aficionats del club andreuenc van ser un estímul extra per aprofitar la segona oportunitat de segellar la mínima mundialista per a Gwangju. “Ja tinc l’estratègia perfectament planificada. Si pogués, nedaria demà mateix”, deia dijous en l’acte de presentació. Pons va haver d’esperar a diumenge, però va pagar la pena. Ahir en la cloenda del trofeu barceloní, l’última cita del circuit Mare Nostrum, el nedador del CN Sant Andreu es va imposar en els 400 m estils amb un gran registre de 4:14.81, més de tres segons per sota dels 4:17.90 que se li exigien per guanyar-se el bitllet per al mundial. “He sortit a la recerca de l’or i sense pensar en la mínima perquè no em va bé pensar en les marques”, va confessar el deixeble de Jordi Jou, que va admetre que el fet de convertir-se en el primer nedador del Sant Andreu a aconseguir la victòria en una prova del circuit Mare Nostrum era una motivació més per guanyar.
Pons va cobrir en segon lloc el parcial de papallona (58.34), amb el britànic Max Litchfield com a gran referència (58.02). A partir de la modalitat d’esquena, però, va prendre el comandament i ja no el va cedir fins a la victòria final. El segon classificat, l’austríac Patrick Staber (4:17.36), va aturar el cronòmetre a més de dos segons i mig del vencedor.
Per part del club amfitrió també va pujar al podi Jessica Vall, que va acabar tercera en els 100 m braça (1:07.40), rere la intocable Iúlia Efimova (1:05.75) i la italiana Martina Carraro (1:07.28). En els 100 m lliure, la castellonenca Lidón Muñoz (Sant Andreu) es va quedar a les portes de les places d’honor (54.61) i de la mínima mundialista (54.49). També es va haver de conformar amb el quart lloc de 200 m esquena l’andreuenca Àfrica Zamorano (2:11.87). Pitjor li van anar les coses a la badalonina Mireia Belmonte (UCAM Múrcia), que va ocupar la vuitena posició en els 200 m papallona (2:13.46), molt lluny de la mínima mundialista (2:09.21).
Els guardonats
Les millors marques del còmput de les dues jornades del trofeu barceloní van ser per a l’alemany Marco Koch (2:08.79) i la russa Iúlia Efimova (2:21.60), tots dos en els 200 m braça. La cita a la piscina Pere Serrat suposava el colofó del circuit Mare Nostrum, els vencedors del qual després dels mítings de Mònaco i Canet de Rosselló van ser la incombustible hongaresa Katinka Hosszú i el nord-americà Michael Andrew. La nedadora hongaresa va deixar també la seva empremta en la jornada final guanyant els 200 m estils amb 2:09.39 i establint una nova plusmarca de la competició en les sèries matinals (2:09.07). També van rebaixar els registres del trofeu barceloní dos dels millors representants del poderós combinat britànic: Adam Peaty, en els 50 m braça (26.55), i Benjamin Proud, en els 50 m lliure (21.58).
EL PROTAGONISTA
Notícies relacionades
Enllaços relacionats
Publicat a
Notícies
Dissabte,23 novembre 2024