Natació

Carbonell, sessió contínua

Natació artística. La barcelonina afronta la final de solo lliure com a segona de la rutina preliminar i convertida ja en la nedadora més llorejada en mundials

La bar­ce­lo­nina Ona Car­bo­nell afron­tarà aquest mig­dia (12 h) la final del solo lliure amb les bones sen­sa­ci­ons que va mos­trar en la rutina pre­li­mi­nar, en què va acon­se­guir la segona millor pun­tu­ació (93,8333), rere la russa Svet­lana Roma­xina (96,4667). “A nivell físic no és fàcil. Al final m’ha cos­tat una mica física­ment, però ho puc millo­rar amb vista a la final”, deia dilluns. En tot cas, Car­bo­nell va man­te­nir a rat­lla la japo­nesa Yukiko Inui (92,5667) i la ucraïnesa Marta Fie­dina (92,0667), les altres can­di­da­tes a les pla­ces del podi.

Faci el que faci en la final, la neda­dora del CN Saba­dell ja ha fet història a Gwangju perquè amb la plata asso­lida en el solo tècnic i el bronze en els high­lights eleva la seva col·lecció fins a les 22 meda­lles, que la con­ver­tei­xen en l’espe­ci­a­lista més llo­re­jada en la com­pe­tició. Amb el seu pas pel cen­tre aquàtic de Yeomju, Car­bo­nell ja ha dei­xat enrere altres ico­nes de la sin­cro­nit­zada com la també cata­lana Gemma Men­gual (20 meda­lles) o la russa Nata­lia Ishenko (21, 19 d’or). Una altra de les sire­nes que figura en el qua­dre d’honor és pre­ci­sa­ment Roma­xina, la gran favo­rita en la final d’avui i que ja té 19 meda­lles, totes del metall més pre­uat. Si s’amplia el focus a altres esports aquàtics, els més guar­do­nats en mun­di­als de natació són els nord-ame­ri­cans Mic­hael Phelps (33) i Ryan Lochte (27), men­tre que en les dones des­ta­quen Nata­lie Cough­lin (20) i Katie Ledecky (15), encara en actiu.

Duet i equips

Car­bo­nell va con­ti­nuar ahir el seu atapeït pro­grama a Gwangju i amb Paula Ramírez (Kallípolis) com a pare­lla de ball va ocu­par la cin­quena posició en la pre­li­mi­nar del duet lliure (91,600). El lide­ratge, pro­vi­si­o­nal, és per a les rus­ses Svet­lana Koles­nic­henko i Svet­lana Roma­xina (96,6667), segui­des per les xine­ses Xuec­hen Huang i Wenyan Sun (94,5333), i les ucraïneses Marta Fie­dina i Anas­ta­siya Savc­huk (93,1333). De fet, si no hi ha can­vis en el pro­grama, Car­bo­nell haurà com­pe­tit en la pre­li­mi­nar d’equip lliure –era a les qua­tre de la mati­nada– abans d’afron­tar la gran final del solo lliure. A diferència del con­junt espa­nyol, la selecció russa dis­posa d’un ven­tall molt més ampli de neda­do­res d’enorme qua­li­tat i es pot per­me­tre el luxe de pres­cin­dir de les seves millors solis­tes i due­tis­tes a l’hora de con­fec­ci­o­nar els equips.

LA XIFRA

22
medalles
aconseguides en set mundials (una d’or, deu d’argent i dotze de bronze)

L’equip tècnic, per sobre dels 90 punts

L’equip espanyol de rutina tècnica, al ritme de Bollywood, va superar els 90 punts (90,2506) en la final, però no va poder millorar la sisena posició de la fase preliminar. Rússia (96,9426) i la Xina (95.1543) van mantenir l’ordre jeràrquic, mentre que Ucraïna (93,4514) va desbancar el conjunt del Japó (92,7207) respecte al podi del mundial de Budapest. La cinquena plaça va tornar a ser per a Itàlia (91,0411), que va veure com el jove conjunt espanyol li retallava fins a 1,5 punts respecte a l’última edició del campionat. Les vuit joves de l’equip de Mayu Fujiki, sense Ona Carbonell, el formen les catalanes Paula Ramírez, Berta Ferreras i Iris Tió (Kallípolis), i Meritxell Mas (les Franqueses), a més de Sara Saldaña i Carmen Juárez (Sincro Retiro), Blanca Toledano (Real Canoe) i Elena Melian (Metropole).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)