Belmonte, la finalista repescada
Natació. La badalonina acaba vuitena en 1.500 m del mundial després de cobrir la baixa de Ledecky i avui lluitarà per ser entre les millors de 200 m papallona
Mireia Belmonte ja ha nedat una final en el mundial de Gwangju. La badalonina es va llevar pensant que seria una jornada de descans, però la baixa d’última hora de Katie Ledecky per malaltia li va obrir les portes de la final de 1.500 m com a primera reserva. La nedadora catalana va tenir una altra oportunitat de llançar-se a la piscina i, tot i que no va poder millorar la posició que li atorgaven els registres previs, si que va rebaixar considerablement la marca de les sèries preliminars (de 16:08.37 a 16:02.10). La deixeble de Fred Vergnoux va començar valenta (quarta al pas pels 100 m en 1:00.74 i cinquena en els 200 m en 2:04.48), però en el parcial dels 800 m ja era vuitena i tot i l’esforç final no va poder recuperar cap posició. En tot cas, tampoc va quedar gaire lluny de les dues nedadores que la van precedir, l’hongaresa Ajna Kesely, sisena amb 16:01.35, i l’australiana Kiah Melverton, setena amb 16:01.38. La badalonina va segellar la primera plaça de finalista de la delegació espanyola en el centre aquàtic de Nambú després de tres jornades de natació en línia.
Tot i que defensava el subcampionat mundial de Budapest –aleshores va establir el rècord d’Espanya amb 15:50.89–, Belmonte va donar per bona la seva actuació, tenint en compte que aquest curs va molt més curta de preparació. “He anat de menys a més, com sempre. He lluitat al màxim i m’he quedat a dècimes de l’australiana. Nedar la final ha estat una oportunitat molt maca. He fet millor marca de la temporada, lluny del meu rècord d’Espanya, però penso que després de sis mesos entrenant-me està força bé. He trencat el gel de les finals i estic supercontenta. Em trobo bastant bé i a veure que surt demà [per avui] en els 200 m papallona”, va comentar.
Títol per a Quadarella
Sun Yang continua envoltat per la polèmica
La trajectòria del xinès Sun Yang continua envoltada per la polèmica. Si diumenge l’australià Mack Horton no es va voler fotografiar en el podi al costat del campió de 400 m lliures per considerar-lo sospitós de dopatge, ahir va ser el mateix nedador xinès qui va increpar el públic que el xiulava just després d’assolir la victòria en els 200 m lliures. Yang també va negar la salutació al britànic Duncan Scott, que compartia la tercera plaça del podi amb el rus Martin Malyutin. La final de 200 m lliures també va tenir la seva història, perquè el lituà Danas Rapsys va ser el més ràpid després d’un viratge espectacular i va tocar en primer lloc la placa d’arribada (1:44.69), però posteriorment va ser desqualificat per sortida nul·la. També van saltar espurnes en la final dels 100 m braça, en què la nord-americana Lilly King (1:04.93) va superar la russa Iúlia Efimova (1:05.49), una altra nedadora amb el currículum tacat pel dopatge. La natació canadenca va incrementar el botí amb l’or de Kylie Masse en una final de 100 m esquena ajustadíssima (58.60). En la prova masculina, el xinès Xu Jiayu va revalidar el títol (52.43). En les sèries matinals, el nedador solleric del CN Sant Andreu Joan Lluís Pons va ocupar la 23a posició en els 200 m papallona (1:58.44) i no va poder accedir a les semifinals. El millor registre va ser per a l’hongarès Milak (1:54.19). La millor especialitat de Pons són els 400 m estils, que es disputen diumenge, en la jornada de cloenda.
Notícies relacionades
Enllaços relacionats
Publicat a
Notícies
Dilluns,25 novembre 2024