Jessica Vall es queda sense tercera final mundialista
Natació. La nedadora del CN Sant Andreu, tretzena en les sèries, empitjora dos segons el registre a semifinals i queda molt lluny de les millors de 200 m braça
La natació catalana va cremant cartutxos en el mundial de Gwangju. Ahir era un dels dies assenyalats perquè entraven en acció Jessica Vall (CN Sant Andreu) i Marina García (CN Sabadell), dues nedadores amb la condició de finalistes de 200 m braça en edicions anteriors. De fet, Vall, tercera a Kazan 2015 i vuitena a Budapest 2017, aspirava a nedar la tercera final consecutiva de la distància a la ciutat sud-coreana. Va superar el sedàs de les eliminatòries amb la tretzena millor marca (2:26.04) i proclamava que s’hi faria amb totes les forces per fer un pas endavant en les semifinals. En la sessió de tarda, però, va empitjorar fins a dos segons el seu registre (2:28.11), no va poder evitar la setzena plaça i, per tant, va quedar molt lluny de guanyar-se un lloc entre les vuit millors. La nota de tall per accedir a la final va ser de 2:24.18 i la millor marca la va acreditar la russa Iulia Efimova (2:21.20). Pitjor li van anar a les coses a Marina García, que es va quedar en les sèries matinals amb el dinovè millor registre (2:27.46).
Ahir també era el dia marcat perquè Mireia Belmonte defensés la seva corona en els 200 m papallona. Curta de preparació, la badalonina s’havia quedat en les semifinals, però ahir va poder veure com a espectadora que la seva prova preferida està estancada si més no quant a registres, a un any de la cita olímpica. El títol va ser per a l’hongaresa Boglarka Kapas, que amb una marca de 2:06.78 va sorprendre la nord-americana Hali Flickinger, la millor en les sèries i les semifinals. El 2016 Belmonte va guanyar la medalla d’or als Jocs de Rio amb 2:04.85.
En les sèries matinals també va quedar eliminada la castellonenca del CN Sant Andreu Lidón Muñoz, 29a en els 100 m lliure (55.23).
Dos rècords per a Austràlia
El centre aquàtic de Nambú va viure en la cinquena jornada del campionat dues noves plusmarques mundials. En les semifinals de 200 m braça, l’australià Matthew Wilson va acreditar 2:06.67 i va igualar el registre del japonès Ippei Watanabe, vigent des del 28 de gener del 2017. L’altre rècord mundial va ser a càrrec del quartet australià de 4x200 m femenins (7:41.50). Un dels grans protagonistes de la sessió de finals va ser el nord-americà Caeleb Dressel, que es va convertir en el cinquè nedador a revalidar el títol mundial de 100 m lliure i, a més, ho va fer amb un registre espectacular de 46.96, a només 5 centèsimes del rècord de César Cielo. També va onejar la bandera de les barres i estrelles en honor d’Olivia Smoliga, que es va imposar contra pronòstic en els 50 m esquena i va rebaixar la plusmarca del seu país (27.33). En els 200 m estils, el japonès Daiya Seto (1:56.14) va posar fi a l’hegemonia dels nedadors dels Estats Units des de Barcelona 2003.
Notícies relacionades
Enllaços relacionats
Publicat a
Notícies
Diumenge,24 novembre 2024