Natació

Belmonte no s’enlaira

Natació. La catalana és vuitena en la final dels 800 m lliure i avui, en els 400 m estils, tindrà l’última oportunitat de guanyar la que seria la seva única medalla en el mundial de Gwangju

Tampoc va poder ser en els 800 m lliure. A Mireia Belmonte se li continua resistint la medalla en el mundial de natació de Gwangju (Corea del Sud). Ahir, en la distància en la qual va aconseguir la medalla de plata en els Jocs Olímpics de Londres 2012. La badalonina va acabar la final vuitena i última amb un temps de 8:25.51, tres segons millor que el que havia fet en les eliminatòries (8:28.22). En cap moment va tenir la possibilitat de lluitar per la medalla. Els primers 50 m els va fer en la sisena posició, però a partir del tercer llarg ja va caure al vuitè lloc i no va poder recuperar cap posició. Belmonte tancarà avui el mundial de natació amb la seva participació en els de 400 m estils. El seu temps de classificació per a les sèries és el novè millor de totes les participants (4:36.09).

L’or en els 800 m lliure va ser per a la gran favorita, Katie Ledecky, que tot just va aconseguir el seu primer or a Gwangju. L’americana havia acabat derrotada per l’australiana Ariarne Titmus en els 400 m lliure i s’havia perdut els 1.500 m i els 200 m de la mateixa especialitat per malaltia. Ahir va haver de treballar de valent per assegurar-se la victòria. Simona Quadarella va exigir-li la millor de les seves versions després de superar-la en el pas pels 450 m. La italiana va dur la iniciativa fins a l’últim llarg, en el qual Ledecky va esprémer tot el seu potencial en l’esprint per recuperar el primer lloc i imposar-se amb un temps de 8:13.58. Quadarella va acabar amb 8:14.99 i Titmus va ser tercer amb un nou rècord d’Oceania (8:15.70).

Jèssica Vall va ser l’altra catalana que va saltar a la piscina de Gwangju. En el seu cas, per participar en les eliminatòries dels 50 m braça, en què no es va poder classificar per a les semifinals en fer el 21è millor temps (31.58).

El mundial de Dressel

Tres nous ors es va penjar Caeleb Dressel en la jornada d’ahir. L’americà es va imposar primer en els 50 m lliure amb un temps de 21.04 amb el qual va fer un nou rècord del campionat –l’anterior era del brasiler Cesar Cielo, amb 21.08–. En el podi el van acompanyar el brasiler Bruno Fratus i el grec Kristian Gkolomeev, que van compartir la plata amb el mateix temps (21.45). Dressel va imposar-se, només 34 minuts després, en la final dels 100 m papallona, prova en què havia fet el rècord del món en les semifinals (49.50). El seu temps va ser de 49.66. En el podi el van acompanyar el rus Andrei Minakov i el sud-africà Chad Le Clos. Caeleb, que ja ha guanyat sis medalles d’or i una de plata, també va col·laborar en el títol dels Estats Units en els relleus 4x100 lliure mixtos. L’equip nord-americà es va imposar amb un nou rècord del món (3:19.40).

En l’altra final de la penúltima jornada, la sueca Sarah Sjöström va aconseguir el seu tercer títol mundial consecutiu en els 50 m papallona amb un temps de 25.02. L’holandesa Ranomi Kromowidjojo (25.35) i l’egípcia Farida Osman (25.48) van completar el podi.

LA DADA

3
ors
va aconseguir Dressel ahir: en els 50 m lliure, en 100 m papallona i en els 4x100 m lliure mixtos