Atletisme

Adel Mechaal es guanya la plaça per al ‘The Match’

Atletisme. La victòria en la superlliga de Bydgoszcz li ha obert les portes de la ‘Ryder’ de l’atletisme entre la selecció d’Europa i la dels Estats Units

Adel Mechaal, flamant campió dels 3.000 m en la superlliga europea de Bydgoszcz, es va guanyar la plaça per al The Match, la nova competició que enfronta les seleccions d’Europa i dels Estats Units i que ja es coneix com la Ryder de l’atletisme. La seva convocatòria encara no és oficial, però com a guanyador de la superlliga tindria la plaça assegurada. El nou desafiament atlètic està programat per al 9 i el 10 de setembre a l’estadi del Dinamo de Minsk (Bielorússia) i en cada prova hi haurà quatre representants de l’equip europeu i quatre més del dels Estats Units.

Tot i que la llista definitiva no se sabrà fins a finals de setmana, el president de la Federació Europea d’Atletisme, Svein Arne Hansen, ja va anunciar alguns dels noms més destacats, a més dels deu representants de l’atletisme bielorús, que exercirà d’amfitrió. Els set ambaixadors de la selecció europea seran Mariya Lasitskene (alçada), Ramil Guliyev (100 i 200 m), Thomas Röhler (javelina), Daniel Stahl (disc), i Ekaterini Stefanidi, Armand Duplantis i Piotr Lisek (perxa). La selecció dels Estats Units es confeccionarà a partir dels resultats que es van obtenir en les proves de selecció de Des Moines.

The Match recupera una competició que ja s’havia disputat en la dècada dels seixanta i dels setanta, i premiarà amb 7.000 euros el vencedor de cada prova. Tots els participants tindran premi. El segon i el tercer classificat percebran 5.000 i 4.000 euros, respectivament, i els dos últims, el setè i el vuitè, 500 euros. El programa és similar al del mundial, tot i que hi haurà també una prova de relleus mixtos.

Mentre espera rebre la convocatòria oficial, Antonio Serrano, l’entrenador de Mechaal, no posa cap obstacle perquè el seu atleta competeixi en el The Match, a menys de tres setmanes de la gran prova del curs, el mundial de Doha, entre el 27 de setembre i el 6 d’octubre, i per a la qual ja ha acreditat la mínima de participació en els 1.500 m. El migfondista palamosí podria competir aviat en la Lliga del Diamant de París –el 24 d’agost–, però encara no està del tot confirmat. En tot cas, l’atleta del New Balance participarà segur en el campionat d’Espanya, entre el 31 d’agost i l’1 de setembre, a la Nucia (Marina Baixa).

LA DADA

Aquesta nova competició es disputarà a Minsk, entre el 9 i el 10 de setembre
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)